Nieuwsbrief

Home/Nieuwsbrief

Taalcoaching als instrument tegen eenzaamheid

Voor iedereen die in zijn gemeente eenzaamheid wil aanpakken, is er nu de handreiking 'Lokale aanpak van eenzaamheid' van Coalitie Erbij. Een handig instrument dat inzicht geeft in de problematiek van eenzaamheid en nut en noodzaak van samenwerking. Taalcoaching wordt hierin als belangrijke interventie genoemd. 

Ambassadrice van Het Begint met Taal: Annie Brouwer overleden

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Annie Brouwer is overleden. De oud-burgemeester van Utrecht én ambassadrice van Het Begint met Taal is op 70-jarige leeftijd overleden. Onze gedachten zijn bij de familie & vrienden van Annie Brouwer. Wij wensen hen sterkte toe in deze moeilijke periode.

Jonge nieuwkomers oefenen samenwerken & solliciteren @Taal & toekomst

Enthousiaste geluiden van de jonge nieuwkomers die meededen aan de groepsbijeenkomsten van het pilotproject Taal & toekomst van Het Begint met Taal! De groepsbijeenkomsten maken, naast een-op-eencoaching, deel uit van dit pilotproject.

Nieuw op het extranet: registratiesystemen en foto’s

Ben jij al eens op het extranet van Het Begint met Taal geweest? Je vindt er allerlei handige documenten over (het organiseren van) taalcoaching. Ook kun je je er aanmelden voor onze trainingen en webinars. Nu nieuw op het extranet: een overzicht van registratiesystemen en foto's voor algemeen gebruik.

Taaldocenten uiten kritiek op inburgeringsexamens

'Taaldocenten uiten kritiek op inburgeringsexamens,' dat kopte nu.nl op 13 april. Taaldocenten onderstrepen in het artikel het belang van taal oefenen in de praktijk voor inburgeraars. Het Begint met Taal pleit voor: iedere nieuwkomer verdient een goed getrainde taalcoach om, naast les op school, de taal te oefenen en meters te maken.

Van materialen tot trainingen: Het Begint met Taal heeft het allemaal

De Producten & Dienstenfolder 2017 van Het Begint met Taal staat online. In deze folder staat wat Het Begint met Taal te bieden heeft voor aangesloten organisaties en dat is een hoop! Van materialen tot trainingen, Het Begint met Taal heeft het allemaal. Bekijk de folder en zie wat Het Begint met Taal voor jou kan betekenen. Met ons aanbod kun je professioneel & effectief aan de slag met taalcoaching!