Nieuwsbrief

Home/Nieuwsbrief

Tips voor taalcoachmateriaal over de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Taal is de sleutel tot participatie. De Haagse vrijwilligersorganisatie Taal aan Zee (aangesloten bij Het Begint met Taal) biedt daarom materiaal voor taalvrijwilligers over de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Het materiaal over de Gemeenteraadsverkiezingen is te gebruiken voor anderstaligen die zich al enigszins verstaanbaar kunnen maken in het Nederlands (niveau A1). Lees verder over hoe je het materiaal kunt bestellen.

12 februari 2018|Nieuws, Nieuwsbrief|

Het Begint met Taal verbindt mensen & taal dankzij opbrengst De Letters van Utrecht 2017!

De Letters van Utrecht schrijven een levend gedicht, dat groeit in de stenen van de straten van het Utrechtse centrum. De letters voor dit gedicht worden geschonken door mensen die een bijzondere gebeurtenis willen markeren, bijvoorbeeld een dierbare herinneren, een geboorte vieren, ‘een steentje’ bijdragen aan dit bijzondere gedicht voor de toekomst of een goed doel [...]

9 februari 2018|Nieuws, Nieuwsbrief|

Coördinatorentraining Duidelijk coördineren- 28 februari, Utrecht

Hoe bouw je een goede werkrelatie op met vrijwilligers? Hoe zorg je dat zowel jij als de vrijwilliger tot hun recht komen, zodat je dienstverlening aan anderstaligen zo goed mogelijk is. Je leert het tijdens de training duidelijk coördineren op woensdag 28 februari 2018 van 10:00 t/m 16:30 uur in Utrecht.

24 januari 2018|Agenda, Nieuwsbrief|

Coördinatorentraining intervisie en begeleiding- 6 maart, Utrecht

Deskundigheidsbevordering van vrijwilligers (taalondersteuners) is een belangrijk onderdeel in de ondersteuning en begeleiding door de professionals/coördinatoren. Dit kan door vrijwilligers te trainen/bij te scholen op kennis en of vaardigheden ( in- of extern). Hiernaast bieden coördinatoren naar behoefte en haalbaarheid individuele coaching. Deze training wordt gegeven door Robert te pas, je kent hem wellicht van de training Omgaan met grenzen die hij ook geeft. De training word dinsdag 6 maart van 19:00 t/m 22:00 uur in Utrecht.

22 januari 2018|Agenda, Nieuwsbrief|

Webinar SpreekTaal, 20 maart 2018

Je gaat aan de slag als taalcoach en je hebt er zin in! Maar je vraagt je ook af: welk materiaal kan ik gebruiken? In deze webinar leggen we uit hoe je SpreekTaal gebruikt. SpreekTaal is het meest gebruikte materiaal voor taalcoaching. En het is nog gratis ook! Meld je daarom aan voor deze webinar dinsdag 20 maart van 19:00-20:00 uur.