Maak jouw taalonderwijs nog effectiever

Om een nieuwe taal te leren, is oefenen van essentieel belang. De lesstof blijft beter hangen als het in de praktijk wordt toegepast. Ben jij een NT2-docent en geloof je ook dat je de taal niet alleen leert in het klaslokaal? Verwijs je cursisten naar een organisatie die taalcoaching biedt, werk samen met zo’n organisatie of vraag ons om advies.

Wil je meer weten, neem dan contact op met ons voor een kennismaking.


Aan de slag!
Wil je jouw taalonderwijs aan nieuwkomers optimaal effectief maken? En zo samen met vrijwillige taalcoaches zorgen dat nieuwkomers sneller kunnen meedoen in de Nederlandse samenleving? Dit kun je doen

  • Verwijs je cursisten naar een taalcoachorganisatie

  • Werk samen met een taalcoachorganisatie

  • Vertel over het belang van taalcoaching in de les

  • Maak gebruik van onze expertise

Zijn je cursisten enthousiast over taalcoaching? Verwijs ze door naar een organisatie in de buurt die taalvrijwilligers verbindt aan nieuwkomers. Er zijn zo’n 200 organisaties op 460 locaties aangesloten bij Het Begint met Taal. Deze organisaties hebben toegang tot ons oefenmateriaal, onze trainingen en webinars verzorgd door professionals.

Dit is ons aanbod

Verwijs je cursisten naar een taalcoachorganisatie

Zijn je cursisten enthousiast over taalcoaching? Verwijs ze door naar een organisatie in de buurt die taalvrijwilligers verbindt aan nieuwkomers. Er zijn zo’n 165 organisaties op 400 locaties aangesloten bij Het Begint met Taal. Deze organisaties hebben toegang tot ons oefenmateriaal, onze trainingen en webinars verzorgd door professionals.

Werk samen met een taalcoachorganisatie

Zijn je cursisten enthousiast over taalcoaching? Verwijs ze door naar een organisatie in de buurt die taalvrijwilligers verbindt aan nieuwkomers. Er zijn zo’n 165 organisaties op 400 locaties aangesloten bij Het Begint met Taal. Deze organisaties hebben toegang tot ons oefenmateriaal, onze trainingen en webinars verzorgd door professionals.

Vertel over het belang van taalcoaching in de les

Als NT2-docent weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je cursisten vlieguren maken. Hoe essentieel het is als nieuwkomers met Nederlandstaligen praten zodat de taal uit de les tot leven komt. Vertel daarom in de les over het nut van taalcoaching. Nodig een taalcoach, taalkoppel of een coördinator uit in je les. Of ga met de hele klas naar een taalcafé.

Maak gebruik van onze expertise

Het Begint met Taal heeft een speciaal aanbod voor taalscholen. Zo kun je onze materialen voor taalcoaching bestellen en maak je gebruik van de MATCH, een unieke online tool met e-learning, evaluatie en monitoring van alle deelnemers. Ook adviseren we over het inzetten en aansturen van een vrijwillige taalcoach in formele taallessen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Anwar

“Als je de taal kent, voel je minder pijn”

Anwar vluchtte in 2015 van Syrië naar Nederland. De taal was voor hem een flinke uitdaging. Oefenen met zijn taalcoach hielp hem. Nu schrijft hij Nederlandse columns voor de krant.

Taalcoaching: daarom!

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het leren van een tweede taal het meest succesvol is als je taalles combineert met oefenen in de praktijk. Dat maakt taalcoaching tot een krachtig middel voor nieuwkomers om het Nederlands onder de knie te krijgen. Bij taalcoaching ontmoeten taalvrijwilliger en nieuwkomer elkaar wekelijks 1-op-1, in groepjes of in een taalcafé. Taalcoaching kan online of fysiek.

Dankzij taalcoaching

Groeit de woordenschat van nieuwkomers snel
• Krijgen zij het zelfvertrouwen om mee te doen in de samenleving
• Leren taalvrijwilligers en nieuwkomers elkaars cultuur kennen
• Vergroten ze beiden hun wereld

Ontdek welke organisaties in jouw gemeente taalcoaching bieden!

Vul een adres, plaatsnaam of postcode in en klik op [Zoek locaties]

Neem contact met ons op als je vragen hebt; we helpen graag.
Ons financieel steunen kan natuurlijk ook!

Partners & Financiers

Logo Dioraphte
OranjeFonds logo
logo_santheuvel_sobbe
Logo VSB Fonds

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met nieuws, inspiratie en tips over taalcoaching

Wij gebruiken je mail alleen voor het toesturen van onze nieuwsbrief.
Je kunt je altijd uitschrijven via de link onderaan iedere nieuwsbrief.

Logo Het Begint met Taal

Stichting Het Begint met Taal
De Alchemist
Koningin Wilhelminalaan 8
3527 LD Utrecht
030-2422841

info@hetbegintmettaal.nl

K.v.K. 34311837
NL12 RABO 0145 771 245

Volg ons

ANBI-status

HET BEGINT MET TAAL © 2021 | Privacyverklaring | Gedragscode | Contact