Wij vinden dat jonge nieuwkomers de kans verdienen om mee te doen. Voor jongeren die de taal nog niet goed spreken is dat een grote uitdaging. Hoe vind je een opleiding, stage of bijbaan? Daarom hebben we het programma Taal & Toekomst ontwikkeld. Iedere jongere wordt gekoppeld aan een getrainde vrijwilliger. Jonge nieuwkomers staan er niet meer alleen voor. Ze werken stap voor stap aan hun toekomst in Nederland!

Wat is Taal & Toekomst?

Taal & Toekomst is een taalcoachprogramma voor jonge nieuwkomers die hun kansen op een baan, stage of opleiding willen vergroten. Een half jaar lang gaan de jongeren aan de slag met hun toekomstdromen. Alle jongeren die meedoen ontmoeten elkaar tijdens de kick-off van het programma. Samen met de taalvrijwilliger ontdekken ze bijvoorbeeld wat hun kwaliteiten zijn. Ze gaan op zoek naar informatie op internet en breiden ze hun woordenschat uit. In de groep oefenen de jongeren het voeren van sollicitatiegesprekken, samenwerken en presenteren.

Taal & Toekomst werkt!Taal & Toekomst

Uit onderzoek blijkt dat jonge nieuwkomers dankzij Taal & Toekomst:

  • hun Nederlands verbeteren;
  • hun netwerk vergroten;
  • beter keuzes kunnen maken voor de toekomst.

Taal & Toekomst is een interessant programma voor jongeren die de inburgering volgen en extra willen oefenen.

“Op de taalschool heb ik alleen maar geleerd hoe ik iets moet opschrijven en lezen, maar hier leer ik echt hoe ik moet communiceren in het Nederlands!” Amina

Partners

Taal & Toekomst loopt op dit moment in zeven steden:

Ook in jouw gemeente?

Wil jij jonge nieuwkomers in jouw gemeente op weg helpen? Het Begint met Taal ondersteunt organisaties bij het opzetten van Taal & Toekomst. We bieden advies, materiaal, training en promotiemateriaal.

Neem voor meer informatie contact met ons op via 030-2422841 of info@hetbegintmettaal.nl.

Contact