Taalcoaching benutten in alle leerroutes inburgering!

Op donderdag 27 juni debatteerde de Tweede Kamer over de Veranderopgave Inburgering. Met goed nieuws voor taalcoaching: Taalmaatjestrajecten kunnen straks door gemeenten in álle leerroutes worden ingezet. Gemeenten kunnen in het Persoonlijk plan Inburgering en Participatie (PIP) zowel formele als non-formele trajecten, waaronder taalcoaching, inkopen. Het Begint met Taal is hier erg blij mee!

7 juli 2019|Nieuws|

Het Begint met Taal lanceert handboek ‘Intervisie bij taalcoaching’

Het Begint met Taal heeft een handboek geschreven over intervisie, speciaal voor taalcoaching. Coördinatoren leren hoe ze taalcoaches kennis kunnen laten delen en van elkaar laten leren. Ook krijgen ze inzicht in de behoeften van de taalcoaches.

4 juli 2019|Nieuws|

Voortgang inburgering en taalcoaching in Tweede Kamer

Op donderdag 27 juni 2019 debatteert de Tweede Kamer over de Veranderopgave Inburgering. Het Begint met Taal is in het algemeen positief over de plannen tot dusver. Gemeenten kunnen nieuwkomers maatwerk bieden. Het leren van de Nederlandse taal en het vinden van een baan staan centraal. Voor de invulling van het broodnodige oefenen van de taal in de praktijk vinden wij de plannen nog te vrijblijvend.

Het Begint met Taal geselecteerd voor NRC Charity Awards

Het Begint met Taal is geselecteerd voor de NRC Charity Awards 2019! Uit ruim 400 inzendingen koos NRC twintig goede doelen waarvoor de studenten van Willem de Kooning Academie een advertentiecampagne gaan ontwikkelen. Het Begint met Taal wil met haar campagne meer taalvrijwilligers werven die nieuwkomers uit andere culturen willen ontmoeten en wegwijs maken in onze samenleving. 

29 mei 2019|Nieuws|