Maak een verschil voor nieuwkomers in Nederland of binnen jouw bedrijf

Wil je nieuwkomers zich thuis laten voelen in Nederland en in hun kracht zetten binnen jouw bedrijf? Zet dan in op taalcoaching. Met effectieve en duurzame taalcoaching krijgen de 600.000 anderstaligen die graag beter Nederlands willen leren spreken de kans mee te doen in onze samenleving. Doe mee en deel jouw munten, middelen of mensen!

Sylvia de Groot Heupner - Stichting Het Begint met Taal

Wil je meer weten, neem dan contact op met ons voor een kennismaking.

Waarom taalcoaching inzetten?

 • Kies je eigen manier
 • Kwaliteit gegarandeerd
 • Lage kosten

Als werkgever kun je nieuwkomers op je eigen werkvloer koppelen aan Nederlandstalige collega’s. Samen oefenen ze de Nederlandse taal. Maak dan gebruik van ons aanbod. Je kunt ook jouw kennis en skills met ons delen of je medewerkers inzetten als vrijwilliger. Zo kunnen we samen werken aan het effectiever maken van taalcoaching. Of steun ons financieel.

Waarom taalcoaching inzetten?

Meedoen op je eigen manier

Als werkgever kun je nieuwkomers op je eigen werkvloer koppelen aan Nederlandstalige collega’s. Samen oefenen ze de Nederlandse taal. Je kunt ook jouw kennis en skills met ons delen of je medewerkers inzetten als vrijwilliger. Zo kunnen samen werken aan het effectiever maken van taalcoaching. Of je kunt ons financieel steunen.

Kwaliteit gegarandeerd

Het Begint met Taal maakt taalcoaching effectiever met materiaal en trainingen voor taalvrijwilligers en hun coördinatoren. Daardoor is taalcoaching in Nederland professioneel en van hoge kwaliteit. Daar profiteren ook werkgevers van. We adviseren hen bovendien bij het optimaal inzetten van taalcoaching op de werkvloer.

Lage kosten

Werkgevers die taalcoaching willen inzetten maken gebruik van de bestaande materialen en best practices. Zij hoeven het wiel dus niet zelf uit te vinden. Dat betekent: hoge effectiviteit en lage kosten.


Aan de slag!
Wil jij met jouw bedrijf ook iets doen voor die 600.000 nieuwkomers in Nederland die de taal willen oefenen? Wil je het verschil maken voor de nieuwkomers op jouw eigen werkvloer? Dit kun je doen:

 • Biedt nieuwkomers naast taalles ook taalcoaching op de werkvloer
 • Stel jouw expertise of mensen beschikbaar
 •        Steun ons financieel         

Bied jij de nieuwkomers binnen jouw bedrijf al taalles? Heel goed! Maar wist je dat een tweede taal het beste beklijft wanneer cursisten veel oefenen in de praktijk? Hierbij is taalcoaching onmisbaar. Het zorgt ervoor dat nieuwkomers hun Nederlands verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen en sneller meedoen – ook op de werkvloer. Wij helpen je werknemers graag aan een taalcoach of kletsmaatje op de werkvloer. 


Aan de slag!
Wil jij met jouw bedrijf ook iets doen voor die 600.000 nieuwkomers in Nederland die de taal willen oefenen? Wil je het verschil maken voor de nieuwkomers op jouw eigen werkvloer? Dit kun je doen:

Bied nieuwkomers naast taalles ook taalcoaching op de werkvloer

Bied jij de nieuwkomers binnen jouw bedrijf al taalles? Heel goed! Maar wist je dat een tweede taal het beste beklijft wanneer cursisten veel oefenen in de praktijk? Hierbij is taalcoaching onmisbaar. Het zorgt ervoor dat nieuwkomers hun Nederlands verbeteren, meer zelfvertrouwen krijgen en sneller meedoen – ook op de werkvloer.

Stel jouw expertise of mensen beschikbaar

Vind jij het belangrijk dat nieuwkomers sneller mee kunnen doen in de Nederlandse samenleving? Steun ons vanuit jouw kennis en expertise. We zijn altijd op zoek naar mensen met deskundigheid, zoals marketing, organisatieadvies, media of voor het geven van een training. Maak je medewerkers vrij om als taalvrijwilliger (fysiek en online) of Kletsmaatje (volledig online) aan de slag te gaan. Of zet jouw relatienetwerk in voor het vergroten van de bekendheid van taalcoaching.

Steun ons financieel

Zonder financiële steun kunnen we veel belangrijk werk voor nieuwkomers niet doen. Mogen we op jullie rekenen? Met jouw bijdrage kunnen we campagnes opzetten of jonge nieuwkomers via Taal & Toekomst koppelen aan bedrijven. Vrije giften of donaties zijn altijd van harte welkom op: NL12 RABO 0145 771 245 t.n.v. Stichting Het Begint met Taal. Heel veel dank!

Interesse in taalcoaching op de werkvloer? Benut dan deze ondersteuning:

Het werkvloer-pakket

Zet zelf je eigen collega's in om je anderstalige werknemers te begeleiden. Je krijgt:

 • e-learning met praktische tips
 • oefenmateriaal voor taalcoaching
 • webinar abonnement met toegang tot al onze webinars 

Collega als taalbuddy

Wij koppelen jouw collega's aan je anderstalige werknemers. Je krijgt:

 • begeleiding door een coördinator
 • e-learning met praktisch tips
 • oefenmateriaal voor taalcoaching
 • webinar abonnement met toegang tot al onze webinars
 • updates over voortgang

Kletsmaatjes 

Wij zorgen voor een eigen online kletsmaatje voor je anderstalige werknemers. Je krijgt:

 • een getraind kletsmaatje voor je medewerker (10 of 20 sessies)
 • persoonlijke begeleiding door een coördinator
 • e-learning met praktisch tips
 • oefenmateriaal voor taalcoaching
 • webinar abonnement met toegang tot al onze webinars
 • updates over voortgang

Lees in persoonlijke verhalen van nieuwkomers, taalvrijwilligers en coördinatoren  hoe taalcoaching hun leven heeft veranderd.

Franka / Emma Handson 

"Mooi om direct betrokken te zijn bij dat wat er écht toe doet

Ook het bedrijfsleven heeft zijn weg naar taalcoaching gevonden. Bij Emma Handson B.V. van Franka van Dommelen mogen werknemers in de baas haar tijd online kletsen met nieuwkomers.


Taalcoaching: daarom!

Een nieuwe taal leer je mét mensen. Dat blijkt ook uit onderzoek. Het leren van een tweede taal is het meest succesvol als je taalles combineert met oefenen in de praktijk. Taalcoaching is een krachtig middel voor nieuwkomers, zoals vluchtelingen en migranten, om het Nederlands onder de knie te krijgen. 

Dankzij het oefenen met een taalvrijwilliger

Groeit de woordenschat van nieuwkomers snel
• Krijgen nieuwkomers zelfvertrouwen om mee te doen
• Leren taalvrijwilligers en nieuwkomers elkaars cultuur kennen
• Vergroten ze beiden hun wereld

Neem contact met ons op als je vragen hebt; we helpen graag.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.