Nu beschikbaar: SpreekWerkboek Mijn verhaal

06 feb, 2024

Gisteren lanceerde Het Begint met Taal samen met Van Dale Uitgevers de nieuwe uitgave SpreekWerkboek Mijn verhaal. Auteurs Hanna Hosselet en Magda van der Wees vertelden tijdens het online event over het materiaal, de toepassingen en wat SpreekWerkboek Mijn verhaal uniek maakt. Vesna Dragojevic, de nieuwste ambassadeur van Het Begint met Taal kreeg het eerste exemplaar van SpreekWerkboek Mijn verhaal uitgereikt. 


Bij de lancering lichtten Hanna en Magda de inhoud van het SpreekWerkboek toe en namen ze de aanwezigen mee door het boekje. Er werden tips gedeeld en vragen beantwoord. Heleen de Ryck van Van Dale Uitgevers: "De reacties waren zeer enthousiast. Het was goed merkbaar dat iedereen zin had om met het nieuwe materiaal aan de slag te gaan. SpreekWerkboek Mijn verhaal is echt uniek; het biedt volop ruimte voor reflectie. Ook wederkerigheid speelt een belangrijke rol in dit boek: het stimuleert écht dat taalcoach en deelnemer verhalen uitwisselen - beide kanten op - en elkaar op die manier beter leren kennen."


Verhalen delen

"Iedereen wil verhalen horen en vertellen," zei Vesna Dragojevic na afloop van de lancering. "SpreekWerkboek Mijn verhaal is een prachtige basis voor taalcoaches en deelnemers om verhalen met elkaar te delen. Het is een heel werkbaar boekje geworden. Ik wou dat dit materiaal er was toen ík de Nederlandse taal kennen." Vesna is de nieuwste ambassadeur van Het Begint met Taal. 

Zelfvertrouwen en doelen 

SpreekWerkboek Mijn verhaal helpt anderstaligen doelgericht te oefenen met taal en participatie en heeft als doel hun zelfvertrouwen, taalkennis en inzicht in persoonlijke doelen te vergroten.  Ook biedt het - met aandacht voor vragen zoals ‘Wat wil je bereiken met taalcoaching’ - ruimte aan reflectie en het monitoren van de eigen ontwikkeling. Het is geschikt voor deelnemers (A1 niveau of hoger) die nog niet goed weten wat ze tijdens en na de taalcoaching willen doen.


Dromen

Deelnemers praten met behulp van het boekje over zichzelf, wat ze leuk vinden om te doen, waar ze goed in zijn en welke dromen ze hebben. De antwoorden op vragen kunnen deelnemers - uiteraard waar nodig met behulp van de vrijwilliger - opschrijven in het werkboek. SpreekWerkboek Mijn verhaal is goed afzonderlijk maar ook prima samen met de bekende SpreekTaal-reeks te gebruiken.  


  • Meer informatie over het nieuwe materiaal vind je hier, net zoals de link naar het online materiaal en instructies voor het bestellen van het gedrukte boekje. 
  • Via deze link kun je de online lancering terugkijken!

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.