We zijn er trots op dat deze ambassadeurs ons werk een warm hart toedragen. Samen met hen maken wij de impact van taalcoaching zichtbaarder. Zo verbeteren meer nieuwkomers hun taal, krijgen ze meer zelfvertrouwen en kunnen ze meedoen in onze samenleving.

Ahmed Aboutaleb
Ahmed AboutalebBurgemeester van Rotterdam
“De Nederlandse taal is het belangrijkste instrument om je nieuwe vaderland te leren kennen en de maatschappelijke ladder te beklimmen. Daarom is taalcoaching zo’n waardevolle investering.”

Leila Prnjavorac
Leila PrnjavoracPresentator, coach en spreker
“Hoe meer talen je spreekt, hoe meer waarde je krijgt. Een taal spreken opent deuren voor nieuwe ontmoetingen en zorgt ervoor dat je verrijkt wordt met nieuwe ervaringen en kansen.”

Rodaan Al Galidi
Rodaan Al GalidiSchrijver
“Het is een eer om ambassadeur voor Het Begint met Taal te zijn. Het woord ‘ambassadeur’ geeft mij status en dat voelt fijn. Maar natuurlijk draag ik deze titel vooral omdat taal belangrijk is voor mij. Ik kan niet zonder. Taal brengt mij dichterbij mezelf, de ander en de wereld. En dat gun ik iedereen.”

Lees het verhaal van Ahmed
Lees het verhaal van Leila
Lees het verhaal van Rodaan
Naffis Nia
Naffis NiaDichter en filmmaker
“Toen ik in 1992 in Nederland kwam, werd taal mijn belangrijkste gereedschap. Met taal kun je je uiten, het geeft kracht en houvast. En poëzie doet dat nog meer. Poëzie ligt dicht bij je ervaring, beleving en gevoel. Het gaf mij de kans mijn verleden te verwerken.”

Abdelkader Benali
Abdelkader BenaliSchrijver
“De taal is je sleutel tot de wereld om je heen. Taal zorgt ervoor dat je nog beter bewust wordt van de mogelijkheden die er zijn om je leven tot een succes te maken.”

Lees het verhaal van Nafiss
Lees het verhaal van Abdelkader