Ga online kletsen!

Kletsmaatjes is ons programma voor online taalcoaching. We hebben het ontwikkeld als tijdelijk initiatief in maart 2020, toen door de corona-pandemie regulier taalcontact lastig bleek. Door het grote succes is Kletsmaatjes nu een blijvend programma met landelijke slagkracht. Kletsmaatjes bereikt namelijk goeddeels nieuwe en andere nieuwkomers en vrijwilligers en is daardoor een mooie aanvulling op de bekende 'offline' taalcoaching. 


Bij Kletsmaatjes koppelen we Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar. Ze kletsen elke week een uurtje met elkaar, 26 weken lang. Online, dus gewoon lekker thuis en op een moment dat hen uitkomt. 


Ons enthousiaste team van vrijwillige coördinatoren verzorgt de intakegesprekken met nieuwe kletsmaatjes, koppelt nieuwkomers aan vrijwilligers en begeleidt hen tijdens hun traject. 

Meer weten over Kletsmaatjes?

Direct aanmelden bij Kletsmaatjes?

Kletsmaatjes werkt!

Onderzoek laat zien dat Kletsmaatjes een effectieve, nieuwe vorm van taalcoaching is. Stichting Het Begint met Taal wil zich dan ook inzetten om, samen met haar landelijk netwerk, online taalcoaching te laten groeien – zodat nieuwkomers meer kans hebben op deelname aan onze samenleving. 

• Nieuwe en jongere doelgroepen doen mee
• Nieuwkomers verbeteren hun taal
• De koppels vinden het een leerzame en verrijkende ervaring om in contact te zijn

Neem contact met ons op als je vragen hebt; we helpen graag.
Ons financieel steunen kan natuurlijk ook!

Partners & Financiers

Logo Dioraphte
OranjeFonds logo
logo_santheuvel_sobbe
Logo VSB Fonds
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.