MATCH versimpelt en versnelt de werkzaamheden rond een taalkoppeling

07 mrt, 2024

Michelle Verreij is werkzaam als Taalhuisondersteuner en administratief medewerker bij Taalhuis Hoogeveen. Voor het registreren, matchen en monitoren van taalkoppels maakt ze gebruik van het systeem MATCH. “MATCH is intuïtief in gebruik. Met minimale instructie kon ik vanaf het begin zelfstandig met het systeem werken.” Lees hier haar ervaring:

Werken met MATCH 

Wij gebruiken MATCH om deelnemers en vrijwilligers te registreren, koppelen en wij houden in MATCH bij hoe de trajecten verlopen. 

MATCH verstuurt daarnaast ook evaluatie metingen. Het gebruik van smileys biedt deelnemers de kans om op een laagdrempelige wijze feedback te geven over hun koppeling. Hierdoor krijgen wij op gezette tijden feedback over de koppeling van zowel de vrijwilliger als de deelnemer. Dit betekent dat wij sneller ondersteuning kunnen bieden. 

Ook maken we jaarlijks een rapportage voor de gemeente waarbij MATCH goed kan helpen.

Zelfstandig van start met MATCH

MATCH is intuïtief in gebruik. Met minimale instructie kon ik vanaf het begin zelfstandig met het systeem werken. Het menu is overzichtelijk en het gebruik van iconen maakt dat je in een oogopslag ziet welke functie waar te vinden is. Voor vragen is er een uitgebreide FAQ beschikbaar voor coördinatoren (MATCH Helpdesk). Staat jouw vraag er niet bij, dan kan je de vraag via een email insturen.

MATCH is zeer gebruiksvriendelijk. Alle informatie over deelnemers, vrijwilligers, en koppels is makkelijk te vinden en voor alle gebruikers van de organisatie eenvoudig op te halen.

Evaluatiemetingen worden automatisch verstuurd. Online aanmeldingen van vrijwilligers en deelnemers worden automatisch opgenomen in het systeem. Het versimpelt en versnelt de werkzaamheden.


Wat levert MATCH je op?

MATCH versimpelt en versnelt de werkzaamheden rond een taalkoppeling. Wanneer deelnemers en vrijwilligers zich online aanmelden, hoef jij deze aanmelding alleen nog maar te controleren en hen uit te nodigen voor een gesprek of doorverwijzing. Alle informatie die je noteert omtrent beschikbaarheid, leerdoelen, en interesses voor zowel vrijwilligers en deelnemers is makkelijk te vinden en te vergelijken. Hierdoor is een succesvolle koppeling sneller te maken.

Bij elke persoon in MATCH is snel te vinden welke trajecten zij doorlopen, welke trajecten zij al hebben gedaan, en hoe zij hun evaluatie metingen hebben ingevuld.


MATCH voor de hele organisatie

In de organisatie moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over hoe de organisatie velden invult en aanvult. De open tekstvelden biedt vrijheid om het systeem te gebruiken zoals het beste aansluit bij de organisatie. Deze vrijheid betekent ook dat men onderling consequent moet zijn met het vastleggen van documentatie.


Maak je nog geen gebruik van MATCH?

Ik zou MATCH aanbevelen bij een andere organisatie. Het is een gebruiksvriendelijk systeem waarbij nog steeds verbeteringen plaatsvinden. Alle informatie is overzichtelijk bewaard en aan elkaar gekoppeld. Het systeem biedt extra vrijheid met open tekstvelden over welke informatie je toevoegt en hoe. Hierdoor is het systeem goed aan te passen naar de wensen van jouw organisatie. Wij gebruiken MATCH met veel plezier.


Ben jij coördinator en wil je meer weten over MATCH? Lees hier meer. 


Over Taalhuis Hoogeveen 

Taalhuis Hoogeveen is een samenwerkingsverband om geletterdheid en basisvaardigheden te verbeteren. Het Taalhuis is het zichtbare deel van de samenwerking tussen de Bibliotheek Hoogeveen, de gemeente Hoogeveen, SWWH, Humanitas en het Alfacollege.

Onze doelgroep is Nederlandstalige en anderstalige inwoners uit de gemeente Hoogeveen. Wij begeleiden beide groepen zo goed mogelijk of verwijzen ze door.

Het Taalhuis Hoogeveen traint en begeleidt vrijwilligers. Deze vrijwilligers oefenen in een taalkoppel met een of meerdere deelnemers om hun taal en andere basisvaardigheden te verbeteren. Daarnaast is er een Praatcafé, een Mee-leesclub, een Oefenhuis waar taal-leerders huiswerk kunnen maken, en een spreekuur waar iedereen terecht kan met vragen over taal en leren.


MATCH is een co-productie van Het Begint met Taal met IT-partner PAQT

Gerelateerde berichten:

Inbreng formatiegesprekken: De Nederlandse taal leer je met ménsen
Onderzoek – Ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers
Kletsmaatjes vier jaar!
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.