Nieuws

Home/Nieuws

Het regeerakkoord: dit betekent het voor taalcoaching

Op 10 oktober 2017 heeft de coalitie het regeerakkoord gepresenteerd. Het Begint met Taal is blij dat nieuwkomers vanaf dag één taalles krijgen en er extra geld komt voor laaggeletterdheid. We zien een duidelijke rol voor taalvrijwilligers die anderstaligen wegwijs maken in de Nederlandse taal en samenleving. Integreren kun je niet alleen!

11 oktober 2017|Nieuws|

Ambassadeur van Het Begint met Taal Eberhard van der Laan overleden

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat Eberhard van der Laan is overleden. De burgemeester van Amsterdam én ambassadeur van Het Begint met Taal is op 62-jarige leeftijd overleden. Onze gedachten zijn bij de familie & vrienden van Eberhard van der Laan. Wij wensen hen sterkte toe in deze moeilijke periode.

E-coaches & taalvrijwilligers hebben er zin in!

De uitrol van e-coaching van taalvrijwilligers is een feit! Als eerste organisatie van Nederland bieden wij taalvrijwilligers de mogelijkheid om 6 weken lang individueel online gecoacht te worden. De e-coaches en taalvrijwilligers zijn vol enthousiasme begonnen. E-coach Vika na haar training: "Ik merk dat er zin in krijg!"

5 oktober 2017|Nieuws|

Campagne ‘Wil jij met mij in gesprek?’ in het nieuws

De campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' werpt zijn vruchten af. Verschillende media hebben bericht over de campagne waarmee we meer taalcoaches en coördinatoren willen werven. Deel jij de campagne ook zodat we nog meer mensen bereiken?

Getraind worden door een e-coach? Doe mee!

Ben jij die taalvrijwilliger met een drukke agenda? Wil je graag meer leren over het geven van taalcoaching maar weet je niet hoe? Doe mee aan e-coaching! Je wordt 6 weken begeleid door jouw eigen e-coach: flexibel & speciaal voor jou. Met hulp van je e-coach verbeter jij je coachingsvaardigheden en kun je nog effectievere taalcoaching geven.

9 augustus 2017|Nieuws|

Burgemeester Aboutaleb: “Taalcoaching is een waardevolle investering.”

Meedoen begint met taal en er zijn veel anderstaligen die door hun taalniveau een ernstige achterstand hebben. Taalvrijwilligers door het hele land zetten zich onvermoeibaar in om met deze mensen de taal te oefenen, maar er is wel gemeentelijk beleid nodig om hen financieel te ondersteunen.

5 september 2017|Nieuws|

Filmpje OPEN Rotterdam: ‘Wil jij met mij in gesprek?’

OPEN Rotterdam maakte bij lokale vrijwilligersorganisatie Gilde Rotterdam een mooi filmpje over onze campagne "Wil jij met mij in gesprek?" De omroep ging op bezoek bij taalkoppels van Gilde Rotterdam en vroeg hen waarom taalcoaching voor hen zo waardevol is.

Adformatie schrijft over ‘Wil jij met mij in gesprek?’

Mediawebsite Adformatie interviewde de bedenkers van de campagne 'Wil jij met mij in gesprek?' over het hoe en waarom van de campagne. Filmmaker Luuk van Velthoven: 'De spreker en de worsteling met de taal. Die moet je zien en voelen.'