Nieuws

Home/Nieuws

Vluchtelingen maken graag een praatje

Vluchtelingen oefenen graag hun Nederlands in de praktijk maar hebben weinig contact met Nederlanders, dat blijkt uit een artikel van het AD dat afgelopen weekend verscheen. Regelmatig een praatje maken met Nederlanders is juist erg belangrijk om de taal te kunnen leren en te integreren. Het Begint met Taal brengt daarom vluchtelingen en Nederlandse taalcoaches in contact zodat zij zo snel mogelijk weer mee kunnen doen in Nederland. Wij pleiten: iedere nieuwkomer verdient een taalcoach!

25 april 2017|Nieuws|

Taaldocenten uiten kritiek op inburgeringsexamens

'Taaldocenten uiten kritiek op inburgeringsexamens,' dat kopte nu.nl op 13 april. Taaldocenten onderstrepen in het artikel het belang van taal oefenen in de praktijk voor inburgeraars. Het Begint met Taal pleit voor: iedere nieuwkomer verdient een goed getrainde taalcoach om, naast les op school, de taal te oefenen en meters te maken.

Van materialen tot trainingen: Het Begint met Taal heeft het allemaal

De Producten & Dienstenfolder 2017 van Het Begint met Taal staat online. In deze folder staat wat Het Begint met Taal te bieden heeft voor aangesloten organisaties en dat is een hoop! Van materialen tot trainingen, Het Begint met Taal heeft het allemaal. Bekijk de folder en zie wat Het Begint met Taal voor jou kan betekenen. Met ons aanbod kun je professioneel & effectief aan de slag met taalcoaching!

Hoe staat het met de integratie in jouw gemeente?

De vernieuwde buurtmonitor integratie (www.buurtintegratie.nl) is gepubliceerd. De buurtmonitor geeft de stand van integratie weer op verschillende niveaus en aan de hand van verschillende thema's. De monitor is een bron van bruikbare informatie voor taalcoachorganisaties bijvoorbeeld in gesprekken met de gemeente of voor beleidsplannen.

Mee eens: “Geef de regie op inburgering aan gemeenten”

Het Begint met Taal onderschrijft het pamflet "Geef de regie op inburgering aan gemeenten" dat onlangs verscheen. In het stuk staat dat "nieuwkomers langdurig een moeilijke positie op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben en blijvend afhankelijk zijn van sociale voorzieningen als niet snel wordt ingegrepen." Het Begint met Taal pleit in dat kader voor: "bied iedere nieuwkomer een taalvrijwilliger."

Samen tegen eenzaamheid met Coalitie Erbij!

Het Begint met Taal gaat samen met Coalitie Erbij de strijd aan tegen eenzaamheid. Uit onderzoek blijkt dat een miljoen mensen in Nederland zich eenzaam voelt. Voor migranten zijn gebrek aan taalkennis en een sociaal netwerk belemmerende factoren. Taalcoaching helpt migranten uit hun sociaal isolement te komen. Samen met Coalitie Erbij willen willen wij eenzaamheid beperken.

Eritrese statushouders hebben meer ondersteuning nodig bij integratie

Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS) meldt in haar nieuwsbrief: Onderzoek bevestigt: Eritrese statushouders hebben meer ondersteuning nodig bij integratie. Ruim 12.500 Eritreeërs vroegen tussen 2014 en 2016 asiel aan in Nederland. Het grootste deel krijgt een verblijfsvergunning en door gezinshereniging zal het aantal Eritrese statushouders de komende jaren toenemen. Twee onderzoeken, zowel van Kennisplatform Integratie & Samenleving als PreciesAdvies, tonen aan dat deze specifieke groep echt ondersteuning op maat nodig heeft bij de integratie.