Leve de coördinator!

.

Leve de coördinator!

Met veel plezier en trots kijken we terug op de zeer geslaagde viering van ons 10-jarig jubileum op 27 maart 2018 in Amersfoort. In tien jaar tijd is Het Begint met Taal uitgegroeid tot landelijk platform dat meer dan 160 taalvrijwilligersorganisaties versterkt bij het slim organiseren van taalcoaching.

Op deze feestelijke dag zetten wij ruim 600 coördinatoren in het zonnetje. Zij maken taalcoaching mogelijk en koppelen taalvrijwilligers en anderstaligen aan elkaar. Taal verbindt ons allemaal!

.

Lees meer over alle aangesloten organisaties in ons jubileumboek hiernaast.

Taalnetwerkboek

.

Speciale jubileumgast: Koningin Máxima

Extra feestelijk werd de dag door het bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima, die ons speciale jubileumboek in ontvangst nam.

Als Prinses was Koningin Máxima van 2003 tot 2005 lid van de Commissie Participatie van Vrouwen van Etnische Minderheden (PAVEM). Dankzij de inzet van de commissie is er meer aandacht gekomen voor het belang van taalvrijwilligers bij de participatie van anderstalige, geïsoleerde migranten. Koningin Máxima vormt nog steeds een belangrijke inspiratiebron voor anderstaligen die de Nederlandse taal leren.

.

Bekijk hiernaast het dagjournaal met alle hoogtepunten.

.

.

.

.

Onderstaande foto’s vormen samen een beeldverslag van deze dag. Tot slot vind je een overzicht met de presentaties van de workshops van 27 maart.

Fotograaf: Menno Mulder.

.