Wij pleiten bij Asscher voor: iedere nieuwkomer verdient taalvrijwilliger!

26 nov, 2016

Op 22 november adviseerden Het Begint met Taal en dertig andere sociaal ondernemende organisaties Lodewijk Asscher in Den Haag over een Nederland waar iedereen gelijke kansen krijgt. Directeur Sylvia de Groot Heupner van Het Begint met Taal pleit bij Asscher voor: "Iedere nieuwkomer verdient een taalvrijwilliger."

Samen vooruit

Of het nou gaat om kansen voor alle kinderen, integratie, goed werk of mensen in een kwetsbare situatie, er bleken veel inspirerende organisaties en initiatieven met daadkrachtige ideeën aanwezig te zijn die Nederland mooier en kleurrijker maken. Tijdens de bijeenkomst met Asscher werden dan ook flink plannen gesmeed om samen nog meer te bereiken.

Het belang van ontmoeten

Het Begint met Taal sprak over integratie en het belang van ontmoeten met onder andere New-bees, iederEEN, Vluchtelingenwerk en Hogeschool van Amsterdam. Mensen hebben immers andere mensen nodig om mee te doen in de samenleving. Ontmoeten gebeurt in de eigen woonomgeving, op de werkvloer en op school. Op tal van andere terreinen zijn mooie initiatieven te vinden die dit bevorderen. Taalcoaching brengt verschillende werelden bij elkaar en zorgt voor meer wederzijds begrip. Daarnaast worden anderstaligen sneller wegwijs met de Nederlandse taal en cultuur. Bied daarom iedere nieuwkomer een taalvrijwilliger!

Taalcoaching vergroot je wereld

Het Begint met Taal is het landelijke steunpunt voor taalcoaching aan anderstaligen. We versterken 161 vrijwilligersorganisaties met kennis, trainingen, materiaal, advies en innovatie. Ook vragen we landelijk meer aandacht voor het belang van taalcoaching. Ons doel: taalcoaching effectief, zichtbaar en beschikbaar maken, zodat alle anderstaligen mee kunnen doen in onze samenleving.

Gerelateerde berichten:

Inbreng formatiegesprekken: De Nederlandse taal leer je met ménsen
Onderzoek – Ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers
Kletsmaatjes vier jaar!
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.