Stem jij op Kletsmaatjes?

22 mei, 2024

Kletsmaatjes is genomineerd voor een Appeltje van Oranje!

Met deze prijs geeft het Oranje Fonds dit jaar erkenning aan initiatieven waarbij mensen sámen eenzaamheid verminderen. Als we winnen, ontvangen we een bronzen beeldje uit handen van koningin Máxima én €25.000. Met dat geld kunnen we nog meer doen om eenzaamheid te verminderen. 


Stemmen

Van 22-31 mei kun je stemmen op Kletsmaatjes. Help jij mee?
Met één klik help je ons verder! 

Over kletsmaatjes

Kletsmaatjes (programma van Het Begint met Taal) brengt nieuwkomers, zoals vluchtelingen en arbeidsmigranten, in contact met Nederlanders. Wekelijks oefenen ze online de Nederlandse taal en leren ze van elkaar. Zo spreken nieuwkomers de taal en voelen ze zich sneller thuis. 

Dankzij Kletsmaatjes komen mensen online samen die elkaar anders niet zouden ontmoeten: nieuwkomers en vrijwilligers. Door het oefenen van de Nederlandse taal ontstaat er meer contact tussen deze groepen die allebei gevoelens van eenzaamheid herkennen.  

Ons belangrijkste criterium is dat je als nieuwkomer nog geen contacten hebt met Nederlanders, zodat we juist de mensen bereiken die het het hardst nodig hebben. 

Het online taalcoachprogramma blijkt een waardevolle aanvulling op de bekende 'offline' taalcoaching. Sommigen vinden het fijner dan 'live' taalcoaching. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een drukke baan, (jonge) kinderen of een fysieke beperking. 


Word ook vrijwilliger bij Kletsmaatjes!

Wil jij onderdeel worden van Kletsmaatjes? Dat komt goed uit, want Kletsmaatjes zoekt vrijwilligers. Lees hier hoe jij mee kunt doen óf deel de oproep binnen jouw netwerk. 

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Vacature Controller
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.