Nieuwe video: Wat is taalcoaching?

10 okt, 2022

Wat is taalcoaching precies? Welke vormen zijn er? En wat is het verschil tussen taalles en taalcoaching? Tijd voor een video! 

Taalcoaching hét middel is voor de 600.000 nieuwkomers in Nederland die de taal willen oefenen. Toch is het nog niet voor iedereen duidelijk wat taalcoaching precies is.

 
In onze nieuwe video zie je de verschillende vormen van taalcoaching aan bod, wordt duidelijk wat het oplevert voor nieuwkomers, laten we zien wat je als vrijwilliger moet kunnen en... hoe leuk het is. 

Vier vormen van Taalcoaching: 

  1. Aan huis
  2. Een op een 
  3. In een groepje
  4. Taalcafé

Hoe kan jij deze video inzetten? 

De video Taalcoaching is speciaal voor iedereen die overweegt om taalvrijwilliger te worden, maar ook voor nieuwkomers die nog niet precies weten wat taalcoaching is. Er zijn dan ook twee versies van de video; voor nieuwkomers en voor vrijwilligers. 

Bekijk hieronder op welke manier jij de video in kan zetten. Zo maken we samen taalcoaching nóg bekender:
 

Ben jij...

Nieuwkomer? 

Wil jij in contact komen met een taalcoach? Deze video maakt duidelijk wat je van een taalcoach kan verwachten en welke vormen van taalcoaching er zijn. Na het kijken van de video kan jij op zoek naar een taalcoach.

Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk?

In deze video kom jij erachter wat de rol van een taalcoach precies is en hoe leuk en zinvol het is. Ben je enthousiast geworden en wil je als taalvrijwilliger aan de slag? Bekijk dan de mogelijkheden bij jou in de buurt.

Taalvrijwilliger of coördinator?

Als taalvrijwilliger of coördinator maak jij hét verschil voor nieuwkomers in taal en contact. En dat mag je best laten zien! Is het lastig om uit te leggen welke impact taalcoaching precies heeft? Deel dan deze video in jouw netwerk, of plaats de video op de website van jouw organisatie. 

NT2 docent? 

Deze video is geschikt als lesmateriaal voor cursisten waarin je cursisten meer leert over wat taalcoaching is en vooral ook hoe ze het kunnen vinden. Bekijk ook eens deze pagina speciaal voor taalscholen. 

Werkzaam bij een gemeente?

Dan geeft deze video informatie over wat taalcoaching is, het belang van het inzetten van een taalcoach en waar je meer informatie kan vinden. Ben je benieuwd hoe je taalcoaching in kan zetten binnen jouw gemeente? Lees hier meer.

Ontvang je liever het origineel van de video?

Neem dan contact op met Samira.

De video is mede mogelijk gemaakt door: Taal Doet Meer, vrijwilligers en deelnemers in het taalcafé, Bibliotheek Leidsche Rijn, Malou van der Starre.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.