Het Begint met Taal lanceert MATCH voor slim koppelen vrijwilligers en nieuwkomers

08 apr, 2021

Vandaag lanceert Stichting Het Begint met Taal de online tool MATCH. Met MATCH wordt het koppelen van nieuwkomers aan vrijwilligers én het monitoren en begeleiden van koppels een stuk makkelijker. MATCH is daarmee een instrument waarmee coördinatoren de impact van taalcoaching verder kunnen vergroten.

Het Begint met Taal ontwikkelde MATCH samen met Way2Web Software. Directeur Robert Horsmans van Way2Web legt uit in de promofilm: “Om mee te doen in de samenleving, is het belangrijk dat je de taal leert spreken. Niet alleen in de klas maar vooral ook door te oefenen. Voor de 600.000 anderstaligen in Nederland is dat een grote uitdaging. Een taalcoach biedt uitkomst. Er zijn 15.000 taalvrijwilligers in Nederland gekoppeld aan een nieuwkomer en de coördinator speelt daarin een centrale rol.” 

Coördinatoren matchen effectiever

MATCH maakt het werk van coördinatoren een stuk makkelijker en effectiever. Bij de ontwikkeling van MATCH speelden zij dan ook een sleutelrol. Ze deelden hun verbeterwensen en ervaringen zodat de tool goed aansluit op de praktijk. De tool is de verbeterde opvolger van de Tool voor Taalcoaching; beter, flexibeler en aangevuld met handige e-learnings voor vrijwilligers. De afgelopen weken maakte de tool al een digitale kennismakingstour onder potentiële gebruikers met veel positieve reacties. De reacties waren positief; coördinatoren gaven aan graag aan de slag te gaan met het registreren, matchen, monitoren en rapporteren van vrijwilligers en deelnemers. 

Meer impact

MATCH is flexibel in te richten zodat de tool goed aansluit op de eigen werkwijze. Vrijwilligers en deelnemers kunnen zichzelf aanmelden met een link op de eigen website van een organisatie. De coördinator kan hen met de tool vervolgens heel makkelijk aan koppels en groepen matchen – veilig en AVG-conform. Via evaluatie-mails geven vrijwilligers én deelnemers aan hoe blij ze met een koppeling zijn. Coördinatoren kunnen daardoor veel sneller en doelgericht actie te ondernemen. Al met al kunnen coördinatoren met MATCH hun vrijwilligers en deelnemers nog  beter begeleiden en maken ze nog meer impact. 

Prijswinnend…?

MATCH is genomineerd voor een Dutch Interactive Award. Deze awards worden jaarlijks uitgereikt aan het beste digitale interactieve werk van Nederlandse makers. Op 20 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. 

Aan de slag!

Meer weten over MATCH? Meteen aan de slag? Je vindt alle info + de optie om MATCH aan te vragen op onze website. Meld je ook vooral aan voor de online demo op 21 april!

Gerelateerde berichten:

Inbreng formatiegesprekken: De Nederlandse taal leer je met ménsen
Onderzoek – Ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers
Kletsmaatjes vier jaar!
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.