MATCH

MATCH is dé online tool voor het slim matchen van deelnemers en vrijwilligers. Als coördinator kun je met MATCH heel gemakkelijk registreren, koppelen, monitoren en rapporteren. Zodat je nóg beter je vrijwilligers en deelnemers kunt begeleiden en zoveel mogelijk impact bereikt met je activiteiten.

Wat is het?

 • Een slim koppel-systeem voor alle organisaties die vrijwilligers inzetten om deelnemers te ondersteunen
 • Koppel per programma vrijwilligers en deelnemers (voor 1-op-1 en groepjes)
 • Flexibel in te richten voor coördinatoren, zodat de tool goed aansluit op de eigen werkwijze

“MATCH is de opvolger van de Tool voor Taalcoaching; beter, flexibeler en aangevuld met handige e-learnings voor vrijwilligers”

Investering

MATCH is tegen betaling van een jaarlijkse fee te gebruiken. Je kunt met een onbeperkt aantal collega’s gelijktijdig werken in deze tool. Het aantal deelnemers, vrijwilligers en koppelingen in MATCH is niet van invloed op de gebruiksfee. Per deelnemer of koppeling investeer je als organisatie slechts enkele euro’s om de taalcoaching effectief en AVG-conform te registreren. Werken met MATCH bespaart jou als coördinator veel tijd, die je weer aan persoonlijke begeleiding of aan andere activiteiten kunt besteden.

Organisaties die bij Het Begint met Taal zijn aangesloten betalen voor een MATCH account de volgende jaarlijkse gebruiksfee:

 • € 100 voor organisaties die volledig door vrijwilligers gerund worden
 • € 250 euro voor organisaties waarin tot 1 betaalde FTE werkt met MATCH
 • € 500 voor overige organisaties.

Als je geen NT2-deelnemers begeleidt kun je MATCH ook gebruiken. Neem in dat geval contact met ons op voor de dan geldende gebruiksfee.

In detail (klik op de folder hierboven)

 • Makkelijk registreren, matchen, monitoren en rapporteren van vrijwilligers en deelnemers
 • Mogelijkheid tot zelfaanmelding van vrijwilligers en/of deelnemers via unieke link
 • Gegevensregistratie en -rapportage voor de nieuwe OCW Monitortool voor WEB-gefinancierde trajecten
 • Speciaal voor NT2 taalcoach-trajecten: doelmatigheid meten – of mensen ervaren een beter spreekvaardigheid te hebben gekregen en meer mensen te hebben ontmoet
 • AVG-conform

Werken met MATCH

Hulp nodig bij het (leren) werken met MATCH? Maak gebruik van de (online) demonstraties, workshops en/of webinars (zie de agenda) of bekijk de informatie van de MATCH Helpdesk op ons extranet voor coördinatoren.

Bekijk onderstaand filmpje over waarom en voor wie MATCH ontwikkeld is:

MATCH video

Leer meer over de functionaliteiten van MATCH in onderstaand filmpje:

Ja, ik wil MATCH!

Om te kunnen starten met MATCH doorloop je de volgende 3 stappen.

 1. Onderteken de verwerkersovereenkomst met daarin de rechten en plichten van je organisatie en die van Het Begint met Taal en mail deze naar elise@hetbegintmettaal.nl.
 2. Mail direct het logo van je organisatie mee als SVG-bestand of (zo groot mogelijk) PNG-bestand. Dit logo verwerken wij in je MATCH-account.
 3. Vul dit formulier in zodat we het account kunnen klaarzetten voor de projectleider in jullie organisatie.
Ja, ik wil MATCH