SpreekTaal 3

Goed nieuws: op 28 januari 2021 lanceert Stichting Het Begint met Taal voor alle taalvrijwilligers van Nederland SpreekTaal 3! Het materiaal bestaat uit vijftien praktische modules geschikt voor anderstaligen met niveau van A2-B1. Daardoor sluit het goed aan op de nieuwe inburgeringswet. Met het materiaal oefenen nieuwkomers gericht hun spreekvaardigheid, zodat ze de Nederlandse taal sneller en beter onder de knie krijgen. Het Begint met Taal ontwikkelde SpreekTaal 3 samen met VU-NT2 en ervaren coördinatoren en taalvrijwilligers. Van Dale geeft het materiaal uit.

Let op: jij kunt op 28 januari van 13 tot 14 uur de online lancering bijwonen! Tijdens deze feestelijke sessie vertellen de auteurs van de VU-NT2 hoe jij SpreekTaal 3 kunt inzetten, vertellen gebruikers over hun ervaringen en komen bijzondere gasten aan het woord! Meld je hieronder aan!

SpreekTaal 3 Logo

SpreekTaal 3 is speciaal gemaakt voor alle vrijwilligers die anderstaligen een-op-een of in groepjes – zoals in taalcafés – begeleiden. Ook NT2-docenten kunnen aan de slag met SpreekTaal 3. De modules gaan over dagelijkse onderwerpen zoals werk, gezondheid, school, leren en ondernemen. Alle anderstaligen kunnen met het materiaal oefenen: van praktijk-opgeleid tot hoogopgeleid. SpreekTaal 3 is de uitbreiding op de twee bestaande en zeer succesvolle series van SpreekTaal: SpreekTaal 1 en SpreekTaal 2. Wekelijks gebruiken duizenden taalvrijwilligers de modules.

Wat maakt SpreekTaal 3 bijzonder?

SpreekTaal 3:

  • is uniek oefenmateriaalvoor anderstaligen die hun niveau voor spreken en luisteren verder willen verhogen
  • is geschikt voor een-op-een taalcoaching en taalcoaching in kleine groepen, zoals taalcafés
  • is eenvoudig in gebruik; je hoeft als vrijwilliger geen leservaring te hebben
  • sluit goed aan op de praktijk
  • is laagdrempelig, leuk en leerzaam

Aanmelden

Lancering SpreekTaal 3

Na aanmelding ontvang je een week van te voren een link.

Downloaden of bestellen

Vanaf 28 januari kunnen alle taalvrijwilligers en coördinatoren die bij Stichting Het Begint met Taal zijn aangesloten de SpreekTaal 3 modules via het extranet downloaden. Wil je liever gedrukte boekjes bestellen? Ga dan naar de website van Van Dale.

VU NT2         Van Dale