Nieuw: SpreekTaal 3 met vijftien nieuwe modules

13 jan, 2021

Goed nieuws: op 28 januari 2021 lanceert Stichting Het Begint met Taal voor alle taalvrijwilligers van Nederland SpreekTaal 3! Het materiaal bestaat uit vijftien praktische modules geschikt voor anderstaligen met niveau van A2-B1. Daardoor sluit het goed aan op de nieuwe inburgeringswet. Met het materiaal oefenen nieuwkomers gericht hun spreekvaardigheid, zodat ze de Nederlandse taal sneller en beter onder de knie krijgen. Het Begint met Taal ontwikkelde SpreekTaal 3 samen met VU-NT2 en ervaren coördinatoren en taalvrijwilligers. Van Dale geeft het materiaal uit.

SpreekTaal 3 Logo

SpreekTaal 3 is speciaal gemaakt voor alle vrijwilligers die anderstaligen een-op-een of in groepjes – zoals in taalcafés – begeleiden. Ook NT2-docenten kunnen aan de slag met SpreekTaal 3. De modules gaan over dagelijkse onderwerpen zoals werk, gezondheid, school, leren en ondernemen. Alle anderstaligen kunnen met het materiaal oefenen: van praktijk-opgeleid tot hoogopgeleid. SpreekTaal 3 is de uitbreiding op de twee bestaande en zeer succesvolle series van SpreekTaal: SpreekTaal 1 en SpreekTaal 2. Wekelijks gebruiken duizenden taalvrijwilligers de modules.

SpreekTaal 3 wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het ministerie van SZW en het Oranje Fonds.

Wat maakt SpreekTaal 3 bijzonder? 

SpreekTaal 3:

  • is uniek oefenmateriaalvoor anderstaligen die hun niveau voor spreken en luisteren verder willen verhogen
  • is geschikt voor een-op-een taalcoaching en taalcoaching in kleine groepen, zoals taalcafés
  • is eenvoudig in gebruik; je hoeft als vrijwilliger geen leservaring te hebben
  • sluit goed aan op de praktijk
  • is laagdrempelig, leuk en leerzaam

Downloaden of bestellen

Vanaf 28 januari kunnen alle taalvrijwilligers en coördinatoren die bij Stichting Het Begint met Taal zijn aangesloten de SpreekTaal 3 modules via het extranet downloaden. Wil je liever gedrukte boekjes bestellen? Ga dan naar de website van Van Dale.

Gerelateerde berichten:

BLOG: Resultaat in kaart brengen
De staat van de Nederlandse volwasseneneducatie
Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.