Koningin Máxima viert 10-jarig jubileum Het Begint met Taal!

28 mrt, 2018

Het Begint met Taal kijkt terug op een fantastische jubileumdag “Leve de coördinator!” met Koningin Máxima op 27 maart in de Rijtuigenloods in Amersfoort. Samen met zo’n 300 taalvrijwilligers en coördinatoren vierden wij dat tienduizenden taalvrijwilligers elke week Nederlands oefenen met anderstaligen. Als netwerk zijn we daar enorm trots op en willen we graag nóg meer mooie ontmoetingen tot stand brengen. Er zijn zo’n 600.000 anderstaligen met een taalvraag die ook taalcoaching willen volgen, velen van hen staan nu nog op wachtlijsten. Daarom roept Het Begint met Taal gemeenten, partners en fondsen op: investeer in taalcoaching en maak meer coördinatoren mogelijk!

Een greep uit alle mediaberichten over tien jaar taalcoaching:

  • Bekijk alle highlights van de jubileumdag op 27 maart terug in ons dagjournaal.
  • Abdelkader Benali, ambassadeur van Het Begint met Taal, riep 26 maart bij Tijd voor Max van Omroep Max (vanaf min. 09:25) nog meer mensen op om taalvrijwilliger te worden: “Veel babbelen en kletsen is het belangrijkst om mee te doen in Nederland!”
  • Sylvia de Groot Heupner, directeur van Het Begint met Taal, in Shownieuws: “De Koningin is een belangrijke inspiratiebron voor heel veel mensen die de taal leren, zij heeft zelf ook de taal geleerd. Daarnaast is ze ook heel belangrijk geweest bij het opzetten van taalvrijwilligersorganisaties.”
  • Eline Dragt, projectleider bij Het Begint met Taal, roept gemeenten op bij ‘Dit is de nacht’ op NPO Radio 1(vanaf 5 uur 51:40) om te investeren in taalcoaching: “Er zijn meer coördinatoren nodig, zodat meer anderstaligen en vrijwilligers gekoppeld kunnen worden.”
  • Jamal Nayab, ambassadeur voor taalcoaching, vertelt in dit filmpje waarom samen Nederlands spreken zo belangrijk is: “Taal is de sleutel tot een nieuw leven.” Er zijn in Nederland 600.000 anderstaligen die net als Jamal met iemand in gesprek willen.

Gerelateerde berichten:

Inbreng formatiegesprekken: De Nederlandse taal leer je met ménsen
Onderzoek – Ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers
Kletsmaatjes vier jaar!
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.