Het Begint met Taal in gesprek met Bright O. Richards

16 apr, 2018

Theatervoorstelling The Bright Side of Life van Bright O. Richards, voorman van New Dutch Connections, speelt in maart en april in heel Nederland. Centraal staan de toekomstdromen van jonge vluchtelingen en het vluchtverhaal van Liberiaan Bright zelf. Onze ambassadeurs Jamal en Raihana gingen met hem in gesprek en wisselden hun ervaringen uit.

“Het is niet waar je geboren bent, niet waar je vandaan komt, maar het is daar waar het goed met je gaat wat je thuis is.”

Na afloop spraken Eline, projectleider bij Het Begint met Taal, onze ambassadeurs Jamal en Raihana en Roxanne van Vluchtelingenwerk met Bright. Lukt het om je droom waar te maken in Nederland, als je hier niet vandaan komt? Wat heb je daarvoor nodig? Hoe helpt een taalcoach hierbij? Ook de taalkoppels, die dankzij de kortingsactie van Het Begint met Taal en Taal Doet Meer in het publiek zaten, discussieerden mee.

Taal verbindt en theater ook

Jamal vertelde na afloop dat het vluchtverhaal van Bright uit de voorstelling heel herkenbaar was voor hem. Hij hoopt zijn droom een eigen naaiatelier in de toekomst te verwezenlijken, maar vindt het nog erg lastig om de weg daar naartoe te vinden. Dung, een andere taalleerder zonder vluchtverhaal zat met zijn taalcoach Vera in het publiek: “De theatervoorstelling heeft me een nieuwe perspectief op het leven van vluchtelingen gegeven. Ze moeten hun leven achterlaten, en veel problemen overwinnen.” Taal verbindt en theater ook! Het NRC schreef tot slot een lovende recensie over de voorstelling: “Geslaagd geëngageerd toneel over en door vluchtelingen.”

Tot eind april staan er nog een aantal voorstellingen in heel Nederland op het program, gaat dat zien!

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.