Taalcoaching promoten

Op deze pagina vind je verschillende voorbeelden over hoe je taalcoaching kunt promoten. Heb je ook een mooi voorbeeld? Deel het met Hanna Hosselet via hanna@hetbegintmettaal.nl.


Voorbeeld 1 – Taalcoach voor een dag voor raadsleden

Hoe leuk is het om raadsleden en nieuwkomers aan elkaar te koppelen? Raadsleden én de wethouder van de gemeente Heuvelrug waren taalcoach voor een dag.

Inhoud

Raadsleden en een wethouder van de Gemeente Heuvelrug maakten een wandeling door de Kaapse bossen en waren taalcoach voor één dag voor nieuwkomers. De jongste coach was 9 en de oudste bijna 80. Volgens (mede)organisator Femke Reijnen van Bibliotheek Z-O-U-T leverde dit veel waardevolle ontmoetingen en bijzondere gesprekken.

Meer weten over het project?

Wil je dit idee navolgen? Mail Femke voor meer informatie.


Voorbeeld 2 – Taalwandelingen organiseren

Hoe leuk is het om tijdens een wandeling de taal te oefenen. Taal Doet Meer laat zien hoe ze dat organiseren. Bekijk onderstaand filmpje.

Voorbeeld 3 - Laat zien wat je doet

Laat zien wat er mogelijk is op het gebied van taalcoaching. Wat organiseert jouw organisatie? Waar kunnen taalcoaches informatie vandaan halen? Welke webinars en trainingen zijn er? Informeren kan in de vorm van een nieuwsbrief. Bekijk hier de nieuwsbrief van Code Hans.


Voorbeeld 4 – Verhalen delen

Wie kunnen nu beter vertellen over wat taalcoaching oplevert dan de anderstaligen en vrijwilligers zelf? Daarom verzamelen we vanuit Het Begint met Taal regelmatig mooie verhalen. Ook vragen we mensen die taalcoaching van dichtbij hebben meegemaakt te vertellen hoe zij het ervaren. Gebruik deze verhalen gerust voor je eigen promotie van taalcoaching.

Lees, deel en promoot bijvoorbeeld de verhalen van:


Benut ook onderstaande filmpjes!

Hanna Hosselet - Stichting Het Begint met Taal

Deel jouw voorbeeld met Hanna Hosselet

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.