Haal het optimale uit taalcoaching
Als coördinator verbind je mensen met elkaar. Je bent onmisbaar voor ontmoetingen tussen nieuwkomers en taalvrijwilligers. Je begeleidt taalcoaches gedurende het taalcoachtraject en staat klaar bij vragen of uitdagingen.

Wil je meer weten, lees dan onze handreiking 'Raamwerk voor coördinatoren'. Of neem contact met ons op voor een kennismaking.
Meteen aan de slag? Zoek op het kaartje naar een organisatie die taalcoaching biedt bij jou in de buurt.
Zoek een taalcoach-locatie in jouw buurt
Lees in persoonlijke verhalen van nieuwkomers, taalvrijwilligers en coördinatoren hoe taalcoaching hun leven heeft veranderd.
Kimberly
"Het is belangrijk dat nieuwkomers een netwerk opbouwen"
Kimberly Steenbergen coördineert zo’n 200 vrijwilligers die nieuwkomers helpen bij het leren van de Nederlandse taal. Omdat er weinig andere stichtingen in de regio zijn, heeft de bibliotheek waar zij werkt – Bibliotheek Oostland – een uitgebreid taalaanbod. “Ik heb het Taalhuis de afgelopen jaren hard zien groeien.”
Taalcoaching: daarom!
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het leren van een tweede taal het meest succesvol is als je taalles combineert met oefenen in de praktijk. Dat maakt taalcoaching tot een krachtig middel voor nieuwkomers* om het Nederlands onder de knie te krijgen.
Dankzij taalcoaching
• Groeit de woordenschat van nieuwkomers* snel
• Krijgen zij het zelfvertrouwen om mee te doen in de samenleving
• Leren taalvrijwilligers en nieuwkomers* elkaars cultuur kennen
• Vergroten ze beiden hun wereld
* Het begrip nieuwkomer is breed en verwijst naar verschillende migrantengroepen, zoals asielzoekers, vluchtelingen, gezinsmigranten en arbeidsmigranten.
Neem contact met ons op als je vragen hebt; we helpen graag.
Ons financieel steunen kan natuurlijk ook!