ToTa als vervanging Match voor het Leven

20 jan, 2020

Om de huidige gebruikers van Match voor het Leven, het registratiesysteem dat eind april 2020 stopt, tegemoet te komen heeft Stichting Het Begint met Taal haar Tool voor Taalcoaching iets aangepast. Hierdoor kunnen taalhuizen en bibliotheken deze Tool nu ook gebruiken voor vrijwilligersondersteuning aan Nederlandstalige laaggeletterden (NT1).

De Tool voor Taalcoaching of ToTa heeft Stichting Het Begint met Taal speciaal ontworpen voor het slim organiseren van taalcoaching aan nieuwkomers met een andere moedertaal dan het Nederlands (NT2). Sinds januari 2020 is de ToTa ook bruikbaar voor vrijwilligersondersteuning aan Nederlandstalige laaggeletterden (NT1).

De ToTa is een online tool die je kunt gebruiken als je bent aangesloten bij Het Begint met Taal. Het systeem is AVG-proof en persoonsonafhankelijk, zodat alle informatie toegankelijk blijft voor je collega’s mocht jij ziek of met vakantie zijn.

De ToTa biedt jou de volgende functionaliteiten:

  1. Registratie: van deelnemers en vrijwilligers.
  2. Koppeling: van deelnemers aan 1-op-1-vrijwilligers en/of taalgroepen.
  3. Monitoring: als coördinator heb je real-time inzicht in verloop van de taaltrajecten door evaluaties van de vrijwilligers per taalsessie.
  4. Rapportage: via de exportfunctie kun je data over aantallen deelnemers, vrijwilligers en trajecten en diverse andere gegevens analyseren en rapporteren.
  5. Kwaliteit: de ToTa biedt e-learning aan jouw vrijwilligers (achtergrondinformatie, praktische tips, instructiefilmpjes, oefenmateriaalsuggesties. etc.) zodat de vrijwilligers ‘on-the-job’ getraind worden in effectievere taalondersteuning.
  6. Impactmeting: deelnemers krijgen geautomatiseerd uit de ToTa vier zelfevaluatiemomenten over hun startniveau alsook ontwikkeling in taal en participatie. De ToTa verwerkt de respons automatisch en geanonimiseerd op organisatieniveau, zodat je die kunt gebruiken in je rapportage over wat taalcoaching oplevert.
  7. Communicatie: via de evaluaties en ingebouwde mail/Facetime-functie kunnen je vrijwilligers direct met jou communiceren en zonodig om hulp vragen.
  8. Tijdsbesparing: doordat de ToTa veel handelingen automatisch doet (zoals gemaakte koppelingen bevestigen) houd jij als coördinator meer tijd over voor andere taken.

Vervanging voor Match voor het Leven

Om de huidige gebruikers van het systeem Match voor het Leven, dat eind april stopt, tegemoet te komen is de ToTa aangepast. Je kunt de ToTa nu ook voor vrijwilligersondersteuning aan NT1-deelnemers gebruiken. De impactmeting is echter voor NT1-deelnemers niet bruikbaar. Op ons extranet vind je instructies hoe je de ToTa voor NT1-deelnemers inzet.Interesse om ook de ToTa te gaan gebruiken?

Op het extranet voor aangesloten organisaties vind je het aanvraagformulier.

Let op: alleen aangesloten taalvrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van de ToTa. Nog niet aangesloten bij Het Begint met Taal? Hier lees je meer over de voordelen van aansluiting en vind je het aansluitformulier.

Of neem contact met ons op via info@hetbegintmettaal.nl en 030-2422841.

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.