Rijnbrink en Het Begint met Taal organiseren het webinar Taalcoaching op afstand

31 aug, 2020

Stichting Het Begint met Taal en Rijnbrink hebben met enthousiasme de handen ineengeslagen. Samen organiseren we het interessante webinar Taalcoaching op afstand. Het webinar wordt georganiseerd voor de Overijsselse en Gelderse Bibliotheken. Op deze manier willen we de mogelijkheid bieden voor het opdoen van nieuwe ideeën en uitwisseling, rondom het onderwerp.

 Inhoud

De Bibliotheek en het Taalhuis ondersteunen inwoners bij het leren van de basisvaardigheden. De coronacrisis heeft nieuwe uitdagingen gecreëerd om het non-formeel onderwijs (taalcoaching, taalcafé’s) goed vorm te geven. Juist de kwetsbare doelgroepen zijn nu moeilijker te bereiken en te begeleiden. Dit geldt zeker ook voor nieuwkomers. Het is vaak nog niet mogelijk om elkaar in levende lijve te treffen en online contact blijkt voor velen moeilijk. Ook taalvrijwilligers zijn niet overal voor inzetbaar of trekken zich (tijdelijk) terug. Met als gevolg dat nieuwkomers langere tijd de Nederlandse taal niet goed kunnen oefenen.

Tegelijkertijd zien we mooie creatieve oplossingen en ontstaan er nieuwe initiatieven rondom taalcoaching. In deze online sessie willen we een aantal praktijkvoorbeelden met elkaar delen en willen we de ruimte bieden om ervaringen uit te wisselen. Op die manier kunnen we op de korte én op de lange termijn zo goed mogelijk invulling geven aan het non-formeel onderwijs aan nieuwkomers.

In het programma vertelt Stichting Het Begint met Taal over hoe de materialen en werkwijze goed in de zetten zijn bij taalcoaching op afstand. Er zullen ook praktijkvoorbeelden van deze vorm van taalcoaching naar voren komen. In de tweede helft van het webinar is er ruimte om vragen te stellen en voor uitwisseling met elkaar. 

Voor wie?

Dit programma is voor specialisten basisvaardigheden/ sociaal domein en voor taalhuisdocenten/coördinatoren uit Overijssel en Gelderland.

Wanneer?

16 september van 11:00 – 12:00 uur 

Aanmelden voor het webinar Taalcoaching op afstand is helaas niet mogelijk.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Karlien van Bijnen

Gerelateerde berichten:

De staat van de Nederlandse volwasseneneducatie
Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.