Goed nieuws voor blinde of slechtziende anderstaligen: Visio aangesloten bij Het Begint met Taal

27 aug, 2019

Visio Het Loo Erf (VHLE) in Apeldoorn biedt intensieve revalidatie aan anderstaligen met een ernstige visuele beperking. Het doel: participatie en welzijn bevorderen. In aanvulling op de taallessen die VHLE aan ‘haar’ anderstaligen geeft, gaan taalvrijwilligers nu ook taalcoaching verzorgen. Daarom heeft VHLE zich onlangs aangesloten bij het netwerk van Het Begint met Taal.

Naar schatting zijn er in Nederland zo’n 30.000 anderstalige slechtziende en blinde mensen. Bij Visio Het Loo Erf revalideren gemiddeld twintig anderstaligen per jaar.

Doorverwijzen

Ben je taalcoach of coördinator en ontmoet je een blinde of slechtziende anderstalige? Voor tips over revalideren en bijzondere ondersteuning in Nederland kun je hem of haar voortaan doorverwijzen naar Visio Het Loo Erf in Apeldoorn. Ook kun je de anderstalige contact laten opnemen met Bloemen Langs de Weg, het steunpunt voor migranten met een visuele beperking dat al langer aangesloten is bij Het Begint met Taal.

Als taalcoach kun je trouwens ook bij een taalmaatje met een visuele beperking gebruik maken van taalcoachmateriaal zoals SpreekTaal. Voor oefenen met luisteren en spreken is immers geen visuele ondersteuning noodzakelijk.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.