Doe de quiz en ontdek het type vrijwilliger in jezelf!

07 dec, 2021

Speciaal voor de Dag van de Vrijwilliger (7 december) ontwikkelden we een quiz waarmee je ontdekt welk type vrijwilliger je bent. De quiz geeft ook meteen aan welk soort vrijwilligerswerk bij je past. Handig voor wie vrijwilliger wil worden maar nog zoekende is naar ‘wat’ en ‘hoe’.


Juist op de Dag van de Vrijwilliger helpen we mensen een handje die nog niet goed weten welk type vrijwilliger in hem of haar schuilt. De dag is traditiegetrouw het moment om alle bestaande vrijwilligers in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun inzet maar wij vinden dat daarnaast ook potentiële vrijwilligers positieve aandacht verdienen. Met de quiz ontdekken zij of ze een zelfoverstijgend, zelfstimulerend, zelfsturend of zelfversterkend type zijn. En krijgen ze meteen een verrassende (of niet…?) suggestie voor welk soort vrijwilligerswerk bij ze past. 


Taalcoaching past altijd

Taalcoaching als vrijwilligerswerk past goed bij álle typen vrijwilligers. Dat vinden wij van Het Begint met Taal tenminste! Gelukkig, want deze vorm van vrijwilligerswerk is bewezen effectief voor de taalontwikkeling van anderstaligen. Bovendien komen nieuwkomers door de taal te oefenen met een taalcoach in contact met hun nieuwe landgenoten en maken ze op informele manier kennis met de Nederlandse samenleving. Juist in deze Corona-tijd met alle maatregelen die contact moeilijk maken, is elkaar (veilig) ontmoeten en sociaal contact  ontzettend belangrijk! 


Werven op Waarden

De quiz is een ludieke uitwerking van de handreiking Werven op Waarden, die Het Begint met Taal samenstelde om coördinatoren te ondersteunen die taalcoaching organiseren en daarvoor vrijwilligers willen werven. Bij Het Begint met Taal aangesloten organisaties kunnen deze handreiking gratis downloaden van het extranet. 


Delen op social media!

Heb je de quiz doorlopen? Deel jouw persoonlijke uitkomst op social media! Zo kan iedereen zien welk type vrijwilliger er in jou schuilt en inspireer je wellicht ook je netwerk om vrijwilligerswerk te gaan doen. 

Gerelateerde berichten:

Inbreng formatiegesprekken: De Nederlandse taal leer je met ménsen
Onderzoek – Ruimere werkmogelijkheden voor asielzoekers
Kletsmaatjes vier jaar!
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.