Verdieping voor alle taalcoachvormen

  • Academie
  • Verdieping voor alle taalcoachvormen

Alleen aangesloten taalcoaches

None

Taalvrijwilligers

11 Sessies

Vind in deze e-learning extra informatie over taalcoaching, werkvormen, meertaligheid en meer.

Verdieping voor alle taalcoachvormen

Voor veel nieuwkomers is het Nederlandse zorgsysteem heel anders dan ze gewend zijn in hun land van herkomst. In deze sessie krijg je handige informatie van Pharos aangereikt en tips wat je kunt doen als je vermoedt dat je deelnemer extra hulp kan gebruiken.

Je leert een taal sneller als je veel oefent. Natuurlijk is het heel erg fijn dat jullie samen oefenen, maar hoe meer hoe beter. Benadruk daarom ook het belang van (zelf)studie naast jullie taalcoachsessies. Lees hier welke websites, televisieprogramma's of boeken je het beste aan kunt raden. 

In deze les krijg je tips hoe je als vrijwilligers anderstaligen kunt ondersteunen die nauwelijks onderwijs hebben gehad in hun leven. Ook krijg je tips hoe je de communicatie van deze praktijkleerders stimuleert.  

Vind hier meer informatie over de Wet Inburgering en wat jij als taalcoach het beste wel (en niet) kunt doen om je kletsmaatje zo goed mogelijk te ondersteunen.

Jij en jouw deelnemer(s) oefenen samen de Nederlandse taal zodat hij of zij beter wordt. Maar wat is nou eigenlijk beter? Hoe weet je of iemand vooruit gaat? Lees hier meer over de verschillende taalontwikkelingen die jouw deelnemer mee kan maken.

Er bestaan ontzettend veel verschillende werkvormen die inzetbaar zijn voor taalcoaching, zowel online als offline. Lees hier meer informatie over de werkvormen en krijg inspiratie om de sessies nóg leuker te maken!  

Het werken met taalcoach-materiaal kan ontzettend handig zijn voor structuur, inspiratie, (de juiste) woordenschat en het toewerken naar praktijksituaties. Over SpreekTaal heb je in de basis e-learning al gelezen. Lees hier over nog meer bruikbare taalcoach-materialen.

Een nieuwkomer die het Nederlands leert als tweede, derde of zelfs vierde taal is meertalig. Over meertaligheid bestaan er veel (voor)oordelen en misverstanden. Lees hier meer over de voordelen van meertaligheid.

Tijdens het taalcoachtraject kan het zo zijn dat een deelnemer vragen stelt over formeel taalonderwijs, werkmogelijkheden of andere zaken die buiten het taalcoachtraject vallen. Dan is het handig om te weten waar je naar kunt doorverwijzen.

Tijdens het traject is het belangrijk om regelmatig terug en vooruit te kijken. Door te evalueren realiseert de anderstalige dat hij of zij leert, wat dat is en soms ook hoe hij of zij dat oefent. Lees hier meer over hoe je het beste kunt evalueren.

Jij bent als taalvrijwilliger zelf de beste ambassadeur om andere mensen te enthousiasmeren voor taalcoaching. Lees hier wat tips over hoe je dat het beste kunt doen!

Pen
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.