voor taalcoaches

Home/voor taalcoaches

Goed materiaal voor vrijwilligers is belangrijk voor effectieve taalcoaching. Door de jarenlange ervaring van taalvrijwilligersorganisaties is er veel praktijkgericht materiaal beschikbaar. Wij verzamelen dit materiaal en maken dit landelijk beschikbaar. Hierdoor kun je gelijk aan de slag en zorg je ervoor dat anderstaligen sneller meedoen in onze samenleving.

We hebben het volgende materiaal ontwikkeld en verzameld voor taalvrijwilligers:

Logo Spreektaal

SpreekTaal 1 en SpreekTaal 2

SpreekTaal is de methode voor taalvrijwilligers die anderstaligen ondersteunen bij het Nederlands leren. Het materiaal is geschikt voor alle anderstaligen. Download of bestel SpreekTaal 1 en 2 hier.

HBT taalcoaches

Handboek voor taalvrijwilligers

Als je begint met taalcoaching heb je vaak veel vragen, zoals hoe vul je de taalcoaching in?Dit handboek biedt handvatten voor nieuwe taalvrijwilligers. Het is samengesteld door ervaren coördinatoren van taalvrijwilligersorganisaties. Neem hier alvast een inkijkje.

Taalwerkplan

Taalwerkplan 

Het taalwerkplan bestaat uit een intake, een tussen- en eindevaluatie. Met dit instrument kun je de voortgang van de anderstalige in kaart brengen. Het taalwerkplan is ontwikkeld door ervaren coördinatoren van vrijwilligersorganisatie Taal doet meer. Neem hier alvast een inkijkje.

Prijzen

Bestel onderstaande producten via info@hetbegintmettaal.nl. Bekijk de Producten & Dienstenfolder voor ons complete aanbod. Onderstaande prijzen gelden alleen voor aangesloten organisaties. Voor niet-aangesloten organisaties geldt een hoger tarief.

Producten Aangesloten organisaties*
Taalwerkplan € 7,50
Handboek voor taalvrijwilligers € 7,50
Biografie voor anderstaligen € 7,50

* Prijzen zijn exclusief € 15 administratie- en verzendkosten per bestelling

Staffelkorting

stuks (taalwerkplan, handboek of biografie)
10 € 60,-
25 € 125,-
50 € 175,-
100 € 275,-

** Prijzen zijn exclusief € 15 administratie- en verzendkosten per bestelling

Boekentips***

  • Focus op taal, BOOM; het boek verbindt informatie over het Nederlandse taalsysteem op een heldere wijze met taal leren en taaldidactiek. Iedere taalcoach die werkt met cursisten van niveau 0 tot niveau A2 kan het boek gebruiken.Boekentips
  • Taal Vitaal, Intertaal; deze methode is geschikt voor middel- en hoogopgeleide anderstaligen en bestaat uit een tekst- en een oefenboek. Het tekstboek bestaat uit twintig lessen waarvan elke les een actueel thema behandelt. Zie hier voor het proefhoofdstuk.
  • Van Start, BOOM; methode voor middelopgeleiden. Deze methode kenmerkt zich door de overzichtelijke thematische aanpak en vele praktische oefeningen die aansluiten bij de te leren vaardigheden.
  • Verder met alfaschrift, BOOM; boek voor volwassen anderstaligen die nooit hebben leren schrijven. Letters en cijfers worden geleerd en geoefend en de motoriek van het schrijven wordt getraind aan de hand van schrijfoefeningen.

***Deze boeken zijn niet via Het Begint met Taal te bestellen

Bekijk ons hele aanbod hier

Mede mogelijk gemaakt door

Ministerie van SZW
OranjeFonds
VU Amsterdam
ministerie van BZK
Stichting Lezen & Schrijven