Lancering SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch

09 mei, 2023

Goed nieuws: op dinsdag 9 mei lanceerde Stichting Het Begint met Taal voor alle taalvrijwilligers SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch! Dit zijn twee voorloopmodules voor beginnende sprekers van het Nederlands. SpreekTaal Basis is speciaal ontwikkeld voor geletterden, SpreekTaal Praktisch is speciaal ontwikkeld voor praktijkleerders. Met het materiaal oefenen nieuwkomers gericht hun spreekvaardigheid. Het Begint met Taal ontwikkelde het materiaal samen met VU-NT2, ervaren coördinatoren, taalvrijwilligers en deelnemers. Het materiaal wordt mede gefinancierd door Tel mee met Taal. Van Dale geeft het materiaal uit.


De lancering

Op 9 mei vond de online lancering plaats. Tijdens deze feestelijke sessie vertelden de auteurs van VU-NT2 hoe SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch kan worden ingezet en deelden gebruikers hun ervaringen. Ambassadeur Leila Prnjavorac nam de eerste exemplaren in ontvangst. 

SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch 

SpreekTaal Basis (niveau A0 - voor geletterden) en SpreekTaal Praktisch (niveau A0 - voor praktijkleerders) is speciaal gemaakt voor alle vrijwilligers die anderstaligen een-op-een of in groepjes - zoals in taalcafés - begeleiden. Ook NT2-docenten kunnen aan de slag met het materiaal. De voorloopmodules gaan over het thema kennismaken. De module wordt ondersteund met audiobestanden.


De voorloopmodules zijn de uitbreiding op de succesvolle series van SpreekTaal: SpreekTaal 1, SpreekTaal 2 en SpreekTaal 3. Lees hier meer over de SpreekTaal modules. 

Wat maakt SpreekTaal bijzonder? 

SpreekTaal:

  • is uniek oefenmateriaal voor anderstaligen die hun niveau voor spreken en luisteren verder willen verhogen
  • is geschikt voor een-op-een taalcoaching en taalcoaching in kleine groepen, zoals taalcafés
  • is eenvoudig in gebruik; je hoeft als vrijwilliger geen leservaring te hebben
  • sluit goed aan op de praktijk
  • is laagdrempelig, leuk en leerzaam

Downloaden of bestellen 

Taalvrijwilligers en coördinatoren die bij Stichting Het Begint met Taal zijn aangesloten kunnen SpreekTaal Basis en SpreekTaal Praktisch via het extranet downloaden. De inloggegevens kun je bij de coördinator van jouw taalcoachorganisatie opvragen. Wil je liever gedrukte boekjes bestellen? Ga dan naar de website van Van Dale. Denk eraan je ledennummer van Het Begint met Taal te gebruiken, je krijgt dan 50% korting. Ben je nog niet aangesloten bij Stichting Het Begint met Taal? Sluit jouw organisatie aan en krijg toegang tot ons gehele aanbod.

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.