Professional is vrijwilliger onder werktijd

17 mei, 2019

Als hardwerkende professional je ook als vrijwilliger inzetten voor de samenleving. Sanne Heil heeft laten zien hoe je dit voor elkaar krijgt. Zij wist daarbij zelfs haar collega's en werkgever mee te krijgen. Dit leverde haar een welverdiende erkenning op door Embrace Europe.

Op 9 mei mocht Sanne tijdens de feestelijke kick-off van de campagne "Spreek Nederlands met me" een prijs in ontvangst nemen. Het Begint met Taal had Sanne daarvoor genomineerd met de volgende argumentatie:

Sanne Heil is een maatschappelijk betrokken jonge professional die haar collega's wist te mobiliseren om zich als taalvrijwilliger in te zetten bij de Utrechtse taalcoachorganisatie Taal Doet Meer. Nu bezoekt een team van 8 collega's afwisselend een wekelijks taalcafé en ontmoet daar nieuwkomers om samen de taal te oefenen. Sanne maakte ook haar werkgever, contentorganisatie Presenter, enthousiast zodat de inzet van Sanne en haar collega's deels onder werktijd kan plaatsvinden.

Inspirerend voor professionals en werkgevers

Sanne is zo een inspirerend voorbeeld voor andere jonge professionals, hoe je je kunt inzetten voor nieuwkomers zelfs als je denkt dat je er door je drukke baan te weinig tijd voor kunt vrijmaken.

Ook werkgever Presenter inspireert andere werkgevers, zo bleek na de prijsuitreiking: een werkgever in het publiek gaf aan het voorbeeld van 'vrijwilliger onder werktijd' te willen volgen.

Doe ook mee

Wil je als professional of als werkgever ook je maatschappelijk steentje bijdragen? Bezoek de campagne-website van "Spreek Nederlands met me" of neem contact op met Het Begint met Taal om de mogelijkheden te bespreken.

Gerelateerde berichten:

De staat van de Nederlandse volwasseneneducatie
Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.