Meedoen begint met taal. Wij geloven dat het hier nog mooier wordt als alle 600.000 anderstaligen met een taalvraag mee kunnen doen. Dit kunnen wij niet alleen. Doe jij ook mee? Als partner word je onderdeel van een groot netwerk. Samen zetten wij ons in voor efficiënte en duurzame taalcoaching, zodat alle anderstaligen mee kunnen doen.

Bied anderstaligen Taal(coaching) op de werkvloer

Veel werkgevers bieden hun anderstalige werknemers dan taallessen aan. Een must, om de vele banen in de zorg, de techniek en de bouw te kunnen vervullen. Hoe zorg je ervoor dat deze taal ook echt beklijft en geen desinvestering wordt? En dat er contact is tussen collega’s? Je leert een taal pas echt als je hem ook daadwerkelijk gebruikt. Taalcoaching zorgt ervoor dat anderstaligen hun Nederlands verbeteren, daardoor meer zelfvertrouwen krijgen en sneller meedoen – ook/juist op de werkvloer. Lees meer in deze folder. Maak gelijk gebruik van onze expertise en praktische tools!

Stel jouw expertise beschikbaar

Vind jij het belangrijk dat anderstaligen sneller meedoen? Dat de verhalen van taalvrijwilligers en nieuwkomers verteld worden? Steun ons vanuit jouw kennis en expertise. We zijn altijd op zoek naar mensen met deskundigheid, zoals marketing, organisatieadvies, media of voor het geven van een training. Of zet jouw relatienetwerk in voor het vergroten van de bekendheid van taalcoaching. 

  • Berenschot
    Organisatieadviesbureau Berenschot stelde een groep medewerkers beschikbaar om mee te denken over onze positionering. Ook organiseerden we samen een werkgeversbijeenkomst over het belang van diversiteit.
  • Van Dale
    Regelmatig besteedt Van Dale aandacht aan het belang van taalcoaching, bijvoorbeeld in nieuwsbrieven en op sociale media. Dit zorgt voor een groter bereik van ons werk.

Steun ons financieel

Zonder financiële steun kunnen we veel belangrijk werk voor anderstaligen niet doen. Mogen we op jullie rekenen? Hiervoor kunnen we bijvoorbeeld Campagnes zoals ‘Wil jij met mij in gesprek?’ opzetten en/of jonge nieuwkomers via Taal & Toekomst koppelen. Vrije giften of donaties zijn altijd van harte welkom op: NL12RABO0145771245 t.n.v. Stichting Het Begint met Taal. Heel veel dank!

  • Stimulansz
    Ieder jaar geeft Stimulansz geld aan projecten die zij van belang achten voor de samenleving. Medewerkers stemmen zelf voor het project dat zij willen steunen. Het Begint met Taal ontving een donatie.

Samenwerken?

Wil je meer weten over samenwerken en/of taalcoaching op de werkvloer? We leren je graag kennen.
Neem contact op met Elise Zomer via 06-22428267 of elise@hetbegintmettaal.nl.

Contact