587 nieuwkomers op zoek naar een kletsmaatje om Nederlands mee te oefenen 

21 feb, 2023

Heel veel nieuwkomers willen Nederlanders ontmoeten en de taal spreken. Op dit moment zijn er 587(!) mensen uit Oekraïne, Syrië, Iran, Turkije, Afghanistan en tal van andere landen op zoek naar een kletsmaatje. Dit aantal groeit snel, te snel. De inschrijving is zelfs stopgezet. We zijn dringend op zoek naar 587 nieuwe kletsmaatjes. Help jij mee?
 

Nieuwkomers hebben vaak weinig tot geen contact met Nederlanders. Door het gebrek aan contact missen ze het gevoel écht deel uit te maken van onze samenleving.


Zo vertelt Nazire: “Ik woon tien jaar in Nederland, maar ik heb helemaal geen contact met Nederlandse mensen. Ik heb contact met de buurvrouw, maar niet zoveel. Ik ben heel blij met mijn kletsmaatje. De eerste Nederlandse vrouw met wie ik contact heb en met wie ik over alles kan praten.”

Kletsmaatjes

Bij Kletsmaatjes worden locals en nieuwkomers, zoals vluchtelingen en migranten, aan elkaar gekoppeld. Ze kletsen wekelijks online met elkaar. Sinds de start van Kletsmaatjes in 2020 zijn er al 4500 koppels gemaakt. 


Taal oefenen verbindt en leidt tot meer wederzijds begrip. Dit blijkt uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen (2021) naar de effecten van Kletsmaatjes. 


587 nieuwkomers op de wachtlijst 

Er is ontzettend veel vraag naar een kletsmaatje. Op dit moment staan er 587 nieuwkomers op de wachtlijst en de wachtlijst groeit snel. Om die reden zijn we genoodzaakt om de inschrijving tijdelijk stop te zetten. Zodat we eerst de 587 nieuwkomers op de wachtlijst zo snel mogelijk kunnen helpen.

Nieuwkomers willen meedoen 

Meer dan 600.000 nieuwkomers in Nederland staan door hun taalniveau langs de zijlijn van onze samenleving. Door taalcoaching te combineren met taalles, zorgen we ervoor dat nieuwkomers zich de Nederlandse taal sneller en effectiever eigen maken en daardoor sneller en succesvoller kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. 


“Ik denk dat ik dankzij Kletsmaatjes een goede start heb gemaakt in Nederland” - Recep, nieuwkomer


Word jij 1 van 587? 

Wil jij hét verschil maken voor een nieuwkomer en heb je minimaal een uur per week tijd? Meld je hier aan en word 1 van 587. 

Heb je zelf geen tijd? Vertel dan in je omgeving, aan je vrienden of op je werk over Kletsmaatjes en de wachtlijst! 

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.