Kletsmaatjes krijgt 1000e koppel

28 sep, 2020

Plots overviel corona begin 2020 iedereen en stond de normale wereld even stil. Maar het leven ging door met nieuwe uitdagingen en nieuwe oplossingen. In die geest lanceerde Stichting Het Begint met Taal eind maart online taalcoaching Kletsmaatjes. Het doel: ook in coronatijden nieuwkomers de kans geven het Nederlands te oefenen. Nu, nog geen zes maanden later, vieren we de mijlpaal van duizend koppels nieuwkomers aan vrijwilligers.

Verder groeien

De eerste koppels hebben inmiddels het 20 sessies durende traject afgerond waarin men wekelijks via een videobelverbinding een uur kletst. Vele honderden koppels zijn nog bezig. Het duizendste koppel bestaat uit Lydia en Filiz en werd gevierd met een bos bloemen. Getuige de stroom aanmeldingen is er nog steeds veel interesse in het project, zowel van nieuwkomers als vrijwilligers!

Succesformule


Het geeft blijk van een noodzaak die nog even actueel is als een half jaar geleden. Met een tweede corona-golf gaande is het nog steeds lastig voor nieuwkomers om de taal informeel te oefenen in het dagelijks leven. Eenzaamheid ligt op de loer, niet alleen voor nieuwkomers maar alle Nederlanders. Dat maakt Kletsmaatjes tegelijkertijd zo succesvol: het voorziet in een behoefte van eenieder die laagdrempelig contact zoekt met een ander. Dankzij een fantastisch team van 26 vrijwilliger-coördinatoren kunnen we in die behoefte blijven voorzien.

De toekomst

Het 1000e koppel is een mooie mijlpaal die hopelijk vooral het begin markeert van een project dat nog velen kan helpen. Wat de toekomst brengt is ongewis maar het enthousiasme waarmee zoveel koppels elkaar wekelijks spreken belooft meer moois. 

Doe mee

Wil je ook kletsmaatje worden of zoek je een kletsmaatje? Kijk dan hier voor meer informatie of meld je er direct aan.

Gerelateerde berichten:

De staat van de Nederlandse volwasseneneducatie
Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.