Jaarverslag 2018: terugblik op een feestjaar

13 jun, 2019

Hoe kijken we terug op 2018? Het is te zien en te lezen in ons onlangs gepubliceerde Jaarverslag. Met natuurlijk een hoofdrol ons 10-jarig jubileum, dat we uitgebreid vierden met coördinatoren, taalkoppels en Koningin Máxima.

Het was een feestelijk jaar voor Het Begint met Taal. We bestonden tien jaar en dat moest gevierd worden. Dat vieren deden we niet alleen samen met onze coördinatoren, taalvrijwilligers en anderstaligen maar ook in het bijzijn van Koningin Máxima. Een moment waar we niet alleen in ons Jaarverslag 2018 maar ook in ons dagelijks werk nog vaak op terugkijken!

Gezonde Taal en Tool voor Taalcoaching

In het jaarverslag komt ook de lancering van Gezonde Taal aan bod. Gezonde Taal bestaat uit speciaal taalcoachmateriaal om taal- en gezondheidsvaardigheden te verbeteren voor anderstaligen rond niveau A2. In mei lanceerden we daarnaast de online Tool voor Taalcoaching (ToTa), het interactieve systeem met een uitgebreide e-learning, evaluatietools en registratiemogelijkheden. In 2018 gingen bovendien zeven aangesloten taalvrijwilligersorganisaties van start met Taal & Toekomst, een uniek programma dat de kans op een baan, stage of opleiding voor nieuwkomers vergroot.

De cijfers

Trots zijn we niet alleen op deze nieuwe tools, maar ook op de cijfers van 2018. Ruim 16.000 taalvrijwilligers en bijna 32.000 anderstaligen gingen met elkaar in gesprek. Maar liefst 616 coördinatoren maakten taalcoaching mogelijk. Dit alles onder de vleugels van 165 bij onze stichting aangesloten organisaties op in totaal 386 locaties.

Meer lezen?

Alles weten over ons jubileumjaar? Je vindt het Jaarverslag 2018 hier.

En geniet nog even na van onze terugblik op onze campagne “Wil jij met mij in gesprek?” in dit filmpje.

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.