Het Begint met Taal lanceert lesmateriaal voor NT2-docenten

23 mrt, 2022

Stichting Het Begint met Taal lanceerde lesmateriaal over taalcoaching voor NT2-docenten. Dit vond plaats op de BVNT2 studiedag op 18 maart met als thema coachen. Met het lesmateriaal leren cursisten wat taalcoaching wel en niet is en hoe ze een taalcoach kunnen vinden. Ook zit er een leuke buitenschoolse opdracht in. NT2-docenten kunnen het lesmateriaal gratis downloaden op de website van Het Begint met Taal. 

Lesmateriaal voor NT2-docenten

Als NT2-docent weet je als geen ander hoe belangrijk het is dat je cursisten vlieguren maken. Hoe essentieel het is als nieuwkomers met Nederlandstaligen praten zodat de taal uit de les tot leven komt. Vertel daarom als NT2-docent in de les over het nut van taalcoaching. Om dat makkelijker te maken heeft Het Begint met Taal een les over taalcoaching ontwikkeld. Met deze les leren cursisten van formele taaltrajecten wat taalcoaching is, welke vormen er zijn en de woorden die bij taalcoaching horen. Ook leren ze wat een taalcoach niet is, namelijk een alternatieve docent. Het materiaal sluit af met een leuke praktijkopdracht, waarbij cursisten zelf op zoek gaan naar een taalcoach.

Taalcoaching belangrijke aanvulling 

Uit recent onderzoek blijkt dat NT2-docenten taalcoaching door vrijwilligers een krachtig middel vinden om de spreekvaardigheid van anderstaligen te helpen vergroten. Anderstaligen leren niet alleen in de les Nederlands, maar ook zeker daarbuiten. Dat geeft nieuwkomers het zelfvertrouwen en de durf om de taal ook daadwerkelijk toe te passen.
Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het leren van een tweede taal het meest succesvol is als je taalles combineert met oefenen in de praktijk.

Gratis downloadbaar

Nieuwsgierig? Download de les over taalcoaching voor NT2-docenten hier.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.