Het Begint met Taal in Algemeen Dagblad: “Taalcoachorganisaties worden overspoeld met aanvragen”

20 feb, 2016

Met de enorme toestroom van vluchtelingen wordt ook de vraag om taalcoaching groter. Taalcoachorganisaties worden overspoeld met aanvragen. Dagelijks kloppen er meer taalcoachorganisaties bij ons aan om zich aan te sluiten. Het Begint met Taal sprak hierover met Sander van Mersbergen van het Algemeen Dagblad. “We krijgen elke dag meer aanvragen (…) Overal worden initiatieven uit de grond gestampt om vluchtelingen Nederlands te leren.”

Professionele ondersteuning is belangrijk

We onderstrepen dat het belangrijk is om taalcoaches te ondersteunen met trainingen, materiaal en kennis: “Het is beter om met niet-formele lessen bezig te zijn dan alleen maar te wachten en niets te doen. Het is wel belangrijk dat vrijwilligers professionele ondersteuning krijgen. Daarvoor kunnen ze bij ons aankloppen.” Wij zijn een belangrijke aanvulling ter voorbereiding, tijdens en ook na de inburgering.

Lees op de afbeelding het complete artikel “Syriërs storten zich op taalles” Algemeen Dagblad 17 februari 2016, pag. 8. Lees ook het artikel in de metro.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.