Een goed gesprek is goud waard!

02 sep, 2020

Op 7 september start de Week van Lezen en Schrijven én lanceert Het Begint met Taal de campagne ‘Een goed gesprek is goud waard’. Met deze campagne wil de stichting iedereen in Nederland bewust maken hoe belangrijk gesprekken zijn: voor nieuwkomers om de taal te oefenen en voor Nederlanders om interessante mensen te ontmoeten. De campagne wil daarom ook nieuwe taalvrijwilligers werven.

Taal verbindt ons allemaal

Nu al dragen ruim 15.000 taalvrijwilligers hun onmisbare steentjes bij aan het taalvaardiger maken van deze nieuwe Nederlanders. Maar er zijn nog veel meer vrijwilligers nodig. Die krijgen voor hun inzet veel terug: als taalcoach maken zij niet alleen een verschil voor de anderstaligen maar verrijken zij ook hun eigen leven: een taalcoachtraject zorgt vaak voor mooie ontmoetingen, bijzondere momenten en nieuwe inzichten.

Voor nieuwkomers in ons land is taal het middel dat je nodig hebt om contact te leggen, je beroep of passie uit te oefenen en je te ontwikkelen. Het is dé impactvolle ofwel ‘gouden’ manier om mee te doen in de samenleving en dromen waar te maken. Maar om de taal te oefenen moeten zij wel eerst Nederlanders ontmoeten. 

Verhalen en filmpjes

Dit alles komt samen in de campagne ‘Een goed gesprek is goud waard’. Het Begint met Taal deelt tijdens de campagneweek een serie prachtige verhalen (Gouden Gesprekken) waarin taalvrijwilligers, anderstaligen of beiden vertellen welk verschil taalcoaching in hun leven heeft gemaakt. In een reeks korte filmpjes maken we bovendien kennis met anderstaligen die Nederland oproepen om met hen in gesprek te gaan over hun beroep, hobby of passie. De verhalen en filmpjes worden gedeeld via FacebookTwitterLinkedIn en Instagram.

Wil jij ook je schouders zetten onder deze campagne? Deel en like onze berichten dan tijdens de Week van Lezen en Schrijven van 7 t/m 13 september!

Gerelateerde berichten:

De staat van de Nederlandse volwasseneneducatie
Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.