Nieuw bij Het Begint met Taal

Fijn dat je nu bent aangesloten bij ons landelijk netwerk. Hieronder vind je tips om zo snel mogelijk praktisch profijt te hebben van al het aanbod dat er voor jou als coördinator en voor je taalvrijwilligers beschikbaar is.


 1. Controleer je aansluiting
 2. Informeer je vrijwilligers
 3. Geef jezelf een goede start

1. Controleer je aansluiting


De locatie(s) die je ons hebt bevestigd vind je terug op de website. Controleer of we dit goed hebben verwerkt en geef ook wijzigingen hierin aan ons door.

Tijdens het kennismakingsgesprek heb je ons aangegeven, welke collega's uit je organisatie ook nog betrokken zijn bij taalcoaching en in welke rol. Informeer ons alsjeblieft bij wisselingen, zodat de juiste mensen de juiste informatie ontvangen. 

Logo Aangesloten bij Het Begint met Taal

Download dit logo en gebruik het in je communicatie-uitingen, om duidelijk te maken dat je organisatie bij ons netwerk is aangesloten. Je vindt hier de aansluitvoorwaarden om na te lezen. Let op: hierin staat ook dat je ons aanbod niet mag delen buiten je organisatie.


2. Informeer je vrijwilligers


Vertel je vrijwilligers welke voordelen jullie aansluiting bij ons netwerk specifiek voor hen heeft:

 • toegang tot het Extranet voor vrijwilligers, met de oefenmodules van SpreekTaal en Gezonde Taal, het handboek Taal in de Praktijk en nog veel meer. Deel de inloggegevens en dit filmpje waarin we het extranet uitleggen;
 • de vele manieren van zelfstudie: een vrijwilliger kan gratis meedoen aan elke webinar (deel de link naar onze agenda voor vrijwilligers ) en op ieder moment dat het hem of haar uitkomt een sessie uit de e-learnings volgen. Zelfs de meest ervaren vrijwilliger zal nog iets kunnen bijleren om de taalcoach-sessies leuker en effectiever te laten verlopen;
 • een keer per maand nieuws en tips rond taalcoaching via onze nieuwsbrief: deel deze aanmeldlink

Overweeg om je beginnende (en al ervaren) vrijwilligers een 'leergang' aan te bieden, waarbij je hen traint via een mix van een fysieke training (bijvoorbeeld de Starttraining Taalcoach NT2), onze e-learnings en gerichte webinars. 


Voorbeeldtekst voor je vrijwilligers:

We zijn als organisatie XXX aangesloten bij het landelijke netwerk Stichting Het Begint met Taal. Zo kunnen we je als vrijwilliger allerlei handig oefenmateriaal, training en ondersteuning bieden, zodat je ontmoetingen nog leuker worden. Volg bijvoorbeeld de e-learning over taalcoaching en leer over wat je als taalcoach beter wel en niet kunt doen. Of meld je aan voor één van de vele webinars. Je vindt alle informatie op het besloten deel van de website van Het Begint met Taal. Gebruik onderstaande inloggegevens: ...... Heb je vragen over dit 'extranet'? Bekijk dit filmpje

3. Geef jezelf een goede start


Wil je individueel of als coördinatoren-team goed van start? Volg dan deze tips:

 • als "nulmeting": lees ons Raamwerk voor coördinatoren  en doe de zelfcheck die erin staat; 
 • open al onze mails: in de eerste alinea lees je of de inhoud voor jou interessant genoeg is om verder te lezen;
 • houd onze agenda in de gaten voor specifieke trainingen en bijeenkomsten voor coördinatoren, waaraan je gratis kunt deelnemen (doe bijvoorbeeld mee aan onze  basistraining voor coördinatoren of de infosessie waarin we ons totale aanbod aan je presenteren);
 • gebruik ons zeer uitgebreide extranet voor coördinatoren: start met een globale verkenning zodat je weet wat je er kunt vinden en kom later gericht terug. Deel de inloggegevens met je collega's en stuur dit filmpje mee. 
 • overweeg MATCH als systeem om nog slimmer de taalcoaching te organiseren, samen te werken met je collega's en gemakkelijk te kunnen rapporteren naar bijvoorbeeld de gemeente en OCW.


Vragen of verbetersuggesties? Bel of mail ons! 

Video Extranet voor vrijwilligers

Video Extranet voor coördinatoren

Hanna Hosselet - Stichting Het Begint met Taal

Neem voor advies contact op met Hanna Hosselet

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.