Van start als taalvrijwilliger in de klas.

  • Academie
  • Van start als taalvrijwilliger in de klas.

Alleen taalschool met inlog

None

Taalschool

9 Sessies

In deze e-learning vind je tips en ideeën over hoe je als taalvrijwilliger het beste een NT2-docent kunt ondersteunen in de klas.

 

Van start als taalvrijwilliger in de klas.

Voorbereiden

Alleen taalschool met inlog

Lees hier meer over wat jouw rol is als taalvrijwilliger in de klas.

Een nieuwe taal leren is voor iedereen een uitdaging. De een pikt het sneller op dan de ander. Lees hier meer over hoe volwassenen doorgaans een tweede taal leren en wat jij kunt doen om je taalgebruik aan te passen.

Tijdens het ondersteunen in de klas kun je tegen dilemma’s aanlopen. Deze dilemma’s zijn soms gemakkelijk te voorkomen of op te lossen, maar anderen zijn misschien iets lastiger. Hoe ga je hier het beste mee om?

Het is enorm leerzaam om mensen te ontmoeten met een andere culturele achtergrond. Dit geeft niet alleen inzicht in hoe anderen naar de wereld kijken, maar ook een kijkje in wat je zelf ‘normaal’ vindt. Tijdens jullie contacten ontdek je allerlei (culturele) verschillen en overeenkomsten. Lees hier informatie over interculturele communicatie en cultuurverschillen waar je eventueel mee te maken kunt hebben.

Aan de slag!

Alleen taalschool met inlog

Voor het leuk en effectief laten verlopen van jouw ondersteuning in de klas hebben we hier een paar handige tips opgesteld.

Het kan zo zijn dat de NT2-docent jou vraagt om met een groepje aan spreekvaardigheid te werken. Lees hier meer over het materiaal dat jij het beste kunt gebruiken. 

Tijdens jouw ondersteuning in de klas kun je op verschillende manieren Nederlands oefenen. Lees hier meer over welke werkvormen je allemaal kunt toepassen.

Een taal leren betekent dat je fouten moet durven maken, van fouten maken leer je. Je leert het meest van je fouten als je goede feedback terug krijgt. Lees hier alles over feedback geven en het motiveren van de cursisten.

In de les oefen je gesprekken en situaties uit de praktijk.  Zo kan de deelnemer het geleerde gelijk toepassen in zijn dagelijks leven. Daarom is het belangrijk om er samen op uit te gaan. Lees hier hoe je dat het beste aan kunt pakken.

Pen
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.