Van start als taalvrijwilliger in de klas.

  • Academie
  • Van start als taalvrijwilliger in de klas.

Alleen taalschool met inlog

None

Taalschool

11 Sessies

In deze e-learning vind je tips en ideeën over hoe je als taalvrijwilliger het beste een NT2-docent kunt ondersteunen in de klas.

 

Van start als taalvrijwilliger in de klas.

Voorbereiden

Alleen taalschool met inlog

Lees hier meer over wat jouw rol is als taalvrijwilliger in de klas.

Een nieuwe taal leren is voor iedereen een uitdaging. De een pikt het sneller op dan de ander. Lees hier hoe volwassenen een tweede taal leren en wat jij kunt doen om je taalgebruik aan te passen.

Hoe maak je voor de eerste keer kennis? Vind hier allerlei belangrijke tips, zodat je precies weet hoe je dit aanpakt.

Hoe start je je de eerste kennismaking met je cursisten? Krijg hier allerlei belangrijke tips, zodat je precies weet hoe je dit aanpakt.

Een taal leren betekent dat je fouten moet durven maken, van fouten maken leer je. Je leert het meest van je fouten als je goede feedback terug krijgt. Lees hier alles over feedback geven en het motiveren van de cursisten.

Aan de slag!

Alleen taalschool met inlog

Voor het leuk en effectief laten verlopen van jouw ondersteuning in de klas hebben we hier een paar handige tips opgesteld.

Wil je SpreekTaal gebruiken in de les? Vind hier een 9 verschillende modules en uitleg hoe je ermee kunt werken.

Het kan zo zijn dat de NT2-docent jou vraagt om met een groepje aan spreekvaardigheid te werken. Lees hier meer over het materiaal dat jij het beste kunt gebruiken. 

Hoe leg je contact met iemand met een andere (culturele) achtergrond? Bekijk hier de handige tips van de cultuurspecialisten van Global Talk.

Tijdens jouw ondersteuning in de klas kun je op verschillende manieren Nederlands oefenen. Lees hier meer over welke werkvormen je allemaal kunt toepassen.

Cursisten leren extra veel als ze het geleerde gelijk kunnen toepassen in de praktijk. Daarom is het nuttig en leuk om er samen op uit te gaan. Lees hier hoe je dat het beste aan kunt pakken.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.