Taal in de Praktijk

Home/Taal in de Praktijk

Om de taal te leren is het belangrijk om te oefenen in de praktijk. Maar hoe doe je dat: oefenen op straat, zonder methode of boek? Hoe stimuleer je je anderstalige om op iemand af te stappen en een gesprek aan te knopen? En hoe bereid je een opdracht voor? Om taalvrijwilligers hierbij te ondersteunen hebben wij Taal in de Praktijk ontwikkeld.

Taal in de Praktijk helpt taalcoaches bij het bedenken van doeltreffende praktijksituaties om de taal te oefenen. Deze voorbereiding zorgt ervoor dat anderstaligen Nederlands effectief kunnen oefenen in de praktijk. Het kan zowel voor een-op-een taalcoaching als taalcoaching in groepen gebruikt worden. Ervaren taalcoaches hebben de methode getest. Het materiaal is voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Met Taal in de Praktijk ontdekken taalcoaches en anderstaligen hoe leuk en zinvol het is om er samen op uit te gaan. Dus: de deur uit en de straat op!

Webinar op 15 november

Om kennis te maken met alle mogelijkheden die Taal in de Praktijk biedt, organiseren we voor taalcoaches en coördinatoren van partnerorganisaties op 15 november van 19:00 tot 20:00 uur de webinar Taal in de praktijk. Je lees hier meer over de webinar. Je kunt je aanmelden via het extranet, je coördinator heeft de inloggegevens.

Bestellen

Taal in de Praktijk is alleen te bestellen door partnerorganisaties via het extranet vóór 30 november 2017. Check hier of je al partner bent en lees hier wat het oplevert. Je ontvangt de bestellingen zo snel mogelijk daarna. Bestellingen na die datum worden in het nieuwe jaar verstuurd.

Ontwikkeling

Taal in de Praktijk is ontstaan uit een samenwerking tussen Het Begint met Taal, Bureau BinnenBoord en Humanitas Utrecht.

Aan de slag met taalcoaching

Gebruik deze praktische methodiek om met je anderstalige(n) te oefenen met spreken.

Ga je beginnen als taalcoach? Doorloop de e-learning en raak geïnspireerd.

Volg één van de verschillende verdiepende trainingen of webinars over taalcoaching.

Krijg persoonlijke feedback tijdens de unieke online e-coaching voor taalcoaches.

Leer hoe je als taalcoach effectieve praktijkuitjes voorbereid naar bijv. de bieb of markt.