Taal in de Praktijk

Home/Taal in de Praktijk

Meedoen in Nederland begint met taal. Om de Nederlandse taal te kunnen spreken heb je andere mensen nodig. Het is belangrijk om te oefenen in de praktijk. Maar hoe doe je dat: oefenen op straat, zonder methode of boek? Hoe stimuleer je de anderstalige om op iemand af te stappen en een gesprek aan te knopen? En hoe bereid je een opdracht voor? Om taalvrijwilligers hierbij te ondersteunen hebben wij Taal in de Praktijk ontwikkeld.

Wat is Taal in de Praktijk?

Taal in de Praktijk helpt taalcoaches bij het bedenken van doeltreffende praktijksituaties om de taal te oefenen. Door dit voor te bereiden kunnen anderstaligen effectief oefenen in de praktijk. Je kunt het gebruiken in een-op-een situaties en groepjes. Het materiaal is voor anderstaligen die nog maar weinig Nederlands spreken. Ervaren taalcoaches hebben de methode getest. Met Taal in de Praktijk ontdekken taalcoaches en anderstaligen hoe leuk en zinvol het is om er samen op uit te gaan. Dus: de deur uit en de straat op!

Bestellen

Vraag je coördinator Taal in de Praktijk te bestellen via onze webshop. Alleen partners kunnen onze materialen bestellen.

Ontwikkeling

Taal in de Praktijk is ontstaan uit een samenwerking tussen Het Begint met Taal, Bureau BinnenBoord en Humanitas Utrecht.

Coördinator? Bekijk hier ons aanbod

Alles om je taalvrijwilligers goed te ondersteunen

Logo e-learning
Logo Spreektaal
Logo Gezonde Taal
Logo e-coaching