Hoe scoort jouw taalcoachorganisatie?

10 jul, 2023

Hoe zorg je dat je deelnemers zo veel mogelijk leren van de 1-op-1 sessies, groepsconversatie of taalcafés? Om dit inzichtelijk te maken, ontwikkelden we samen met coördinatoren de 10 succesfactoren voor effectieve taalcoaching. Op basis van feedback is het onlangs aangescherpt. 


10 succesfactoren voor effectieve taalcoaching

Taalcoaching door vrijwilligers is een krachtig middel voor nieuwkomers, zoals vluchtelingen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Wekelijks ontmoeten duizenden vrijwilligers en nieuwkomers elkaar en oefenen zij de Nederlandse taal. Coördinatoren zorgen voor de totstandkoming en het goed verlopen van deze ontmoetingen. Hoe kun je als coördinator ervoor zorgen dat taalcoaching maximaal effect heeft en leuk is? 


Het Begint met Taal stelde samen met coördinatoren 10 succesfactoren op waarmee je als coördinator taalcoachactiviteiten kunt verbeteren. Op basis van feedback zijn de 10 succesfactoren onlangs aangeschrept. 


Doe de zelfcheck

Hoe scoort jouw taalcoachorganisatie? Deze zelfcheck helpt jou als coördinator om jouw taalcoachactiviteiten in beeld te brengen en met behulp van de 10 succesfactoren te verbeteren. Zo creëer je nóg meer impact met je taalcoachactiviteiten. 


Meer lezen

Wil je meer lezen over de 10 succesfactoren? Lees de eerder geplaatste artikelen: 

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.