Nieuw! Training ‘VerschilBewust’

11 mei, 2023

Als taalcoördinator of vrijwilliger maak je kennis met mensen uit verschillende culturen. Dat is inspirerend en leerzaam, maar het kan ook een uitdaging zijn. Hoe moet je culturele verschillen benaderen? Wat moet je wel of niet doen? Hoe ga je om met verwarrende omstandigheden bij het oefenen van een taal? In de nieuw ontwikkelde training ‘VerschilBewust’ krijg je als vrijwilliger de kans om je interculturele vaardigheden te vergroten. 

 

Interculturele vaardigheden

Door de vele culturen die je als vrijwilliger tegenkomt, is cultureel sensitief communiceren essentieel. Inzicht in verschillende culturen en overtuigingen helpt je bewuster te worden van je eigen vooroordelen en veronderstellingen over mensen uit andere culturen.

VerschilBewust

In de training, ontwikkeld in samenwerking met Open Embassy, ga je praten over- en werken aan: gespreksvaardigheden rondom verschillen, de mogelijke uitdagingen die je kunt tegenkomen en het opdoen van kennis om ‘verschilsensitief’ te werken. Daarnaast worden er tools en informatie aangeboden die je kunt toepassen in jouw dagelijkse vrijwilligersactiviteiten. Tenslotte ga je werken met verschillende canvassen om cultureel bewustzijn te creëren.

Trainers

Het bijzondere van deze training is dat er verschillende getrainde nieuwkomers als ervaringsdeskundigen de trainingen zullen geven. Door hun eigen ervaringen kunnen zij verschillende perspectieven goed begrijpen en zijn hierdoor een enorme aanwinst. 

Doelen

Na afloop zal je meer begrip en kennis hebben over andere culturen en culturele waarden en beter in staat zijn complexe omstandigheden in een culturele context te plaatsen.

Aanmelden

De training is bedoeld voor vrijwilligers. Coördinatoren kunnen deze training voor vrijwilligers aanvragen via het Extranet.

Meer weten?

In de trainingsbrochure en op het Extranet is meer informatie te vinden over deze vrijwilligerstraining. Ook kun je contact opnemen met onze collega Hanna Hosselet.

Gerelateerde berichten:

“Sociaal contact en weten dat je ergens welkom bent is van cruciaal belang.”
10.000 mensen hebben elkaar ontmoet dankzij Kletsmaatjes!
Taalcoachkoppels bij de molen! 
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.