Anderstaligen en vrijwilligers aan elkaar verbinden, dat is waar je het voor doet als coördinator. Zaken als administratie komen er dan automatisch bij. De Tool voor Taalcoaching is een online tool om het organiseren, begeleiden en monitoren van taalcoaching makkelijker te maken. Wil jij taalcoaching nóg slimmer en beter organiseren? En écht weten wat taalcoaching oplevert? Ga dan snel met deze unieke tool aan de slag.

Wat zijn de voordelen van de Tool voor Taalcoaching?

 1. Vrijwilligers beter begeleiden
  Taalvrijwilligers krijgen per sessie praktijkgerichte tips en materiaal over taalcoaching. Met deze informatie kunnen ze gelijk aan de slag. Dit is handige extra ondersteuning naast andere trainingen en bijeenkomsten!
 2. Makkelijk monitoren van taalkoppels
  Taalvrijwilligers en deelnemers evalueren hun taalcoachsessies zelf. Je ziet als coördinator in één oogopslag hoe het met de taalkoppels en groepjes gaat. Als het even niet zo lekker loopt, krijg je via het systeem gelijk een melding. En kun je meteen contact opnemen.
  Bij de start geeft de deelnemer aan wat hij of zij wil leren. Tussendoor én na afloop bekijk je samen of de doelen zijn behaald. Aan het einde van het taalcoachtraject van 20 sessies weet je dus precies wat de ontmoetingen hebben opgeleverd.
 3. Efficiënter werken
  De tool voor taalcoaching verlicht jouw administratieve lasten. Het aanmelden, registreren, koppelen en monitoren van taalvrijwilligers en anderstaligen gaat automatisch via de tool. Zo kun je bijvoorbeeld standaardmailtjes instellen. Dat scheelt een hoop tijd. 
  Doe er je voordeel mee.

De Tool voor Taalcoaching of ToTa kun je goed gebruiken bij trajecten voor 1-op-1 taalcoaching maar zeker ook voor taalcoaching in groepen en de methodiek Taal&Toekomst. Als je start met de ToTa door elk nieuw taalkoppel of groepstraject in dit systeem aan te maken, zul je langzamerhand uiteindelijk je gehele vrijwilligersbestand in dit systeem kunnen onderbrengen.

Ik wil ook de Tool voor Taalcoaching voor mijn organisatie!

Ga naar het extranet en download de verwerkersovereenkomst. Je ontvangt je inloggegevens dan zo snel mogelijk.
Let op: alleen aangesloten taalvrijwilligersorganisaties kunnen gebruik maken van de ToTa.

ToTa

“Met de tool voor taalcoaching zie ik in één oogopslag hoe het met mijn vrijwilligers gaat” – coördinator Rachel

We hebben de Tool voor Taalcoaching ontwikkeld met:

Ministerie van OCW
Ministerie van OCW
Kansfonds
Ministerie van OCW