Taalcoachkoppels bij de molen! 

13 mei, 2023

Dit weekend zijn de Nationale Molendagen. Dé start van onze nieuwe samenwerking met de Hollandsche Molen.

 

Door heel Nederland bezoeken dit weekend taalcoachkoppels- en groepjes een molen in de buurt. Zo ook 2 koppels van De Bibliotheek Veenendaal. Ter voorbereiding op het bezoek aan Molen De Vriendschap in Veenendaal gebruikten de koppels het speciaal daarvoor ontwikkelde taalcoachmateriaal ‘Samen naar de Molen’. 


Ga jij dit weekend ook met je deelnemer(s) naar de molen? Maak dan foto's samen met je deelnemer(s) mét de molen op de achtergrond en plaats de foto op social media met @hetbegintmettaal en #hetbegintmettaal. Zo maak je kans op 5 gedrukte SpreekTaal boekjes voor jouw organisatie.


Nieuwe samenwerking

Stichting Het Begint met Taal gaat samenwerken met De Hollandsche Molen: we willen dat zoveel mogelijk nieuwkomers onze prachtige molens gaan ontdekken. Daarmee wordt de inclusiviteit van de molens vergroot en kunnen nieuwkomers meer taalcontact opdoen en hun Nederlands verbeteren.


Plan je bezoek aan de molen

Ben je als coördinator voor je taalkoppels en -groepjes op zoek naar:

  • een bijzonder taaluitje,
  • nieuw oefenmateriaal rond een typisch Nederlands onderwerp,
  • een kant-en-klaar programma om hen in de praktijk te laten oefenen?

Ga dan naar het extranet (besloten pagina op de website) voor coördinatoren. Onder het kopje “inspiratie” vind je alle informatie over jouw bezoek aan de molen. 13 en 14 mei zijn de officiële molendagen, maar daarna is het ook zeker mogelijk om een afspraak te maken met een molen bij jou in de buurt. Tip: laat je deelnemer zelf een afspraak maken met de molenaar aan de hand van het nieuwe oefenmateriaal. 

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.