Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen

05 apr, 2022

Wordt jouw vrijwilligersorganisatie ook overspoeld door regelgeving? Veel van deze regelgeving is ingewikkeld én eigenlijk niet van toepassing op met name kleinere vrijwilligersorganisaties. 


Petitie: Stop regeldruk vrijwilligers
De grote hoeveelheid regels en wetgeving waar vrijwilligersorganisaties aan moeten voldoen legt grote druk op vrijwilligers. Met als gevolg dat er vrijwilligers zijn die stoppen. Houd Nederland in de top van landen die vrijwilligerswerk stimuleren en faciliteren! Om dit voor elkaar te krijgen is de petitie ‘Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen’ van start gegaan. Vereniging NOV heeft het initiatief hiertoe genomen en Het Begint met Taal is een van de mede-initiatiefnemers.


Inhoud petitie
In deze petitie vragen we de Rijksoverheid:

1. te beseffen dat vrijwilligers hun vrijwilligerswerk te goeder trouw in hun vrije tijd doen, vaak naast betaalde baan of zorgtaak;
2. waar mogelijk kleine organisaties (alsnog) uit te zonderen van wet- en regelgeving;
3. niet draagkrachtige organisaties niet voor de kosten op te laten draaien;
4. bij alle (komende) wet- en regelgeving te kijken wat in redelijkheid van organisaties en hun vrijwilligers verwacht kan worden.


Aanbieden petitie Tweede Kamer
Op dinsdag 29 maart jl. is onze adviseur taalcoaching Hanna Hosselet samen met Joost van Alkemade, Jan Dirk Gardenier en Mark Molenaar van Vereniging NOV en Marieke van Duin van LandschappenNL bij de Tweede Kamer geweest om de petitie: 'Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen' aan te bieden. Kamerleden Hilde Palland Mulder (CDA), Hawre Rahimi (VVD) en Chris Stoffer (SGP) hebben met aandacht geluisterd en de petitie in ontvangst genomen. Gezamenlijk zullen zij actie ondernemen. 


Teken ook!
De petitie blijft na deze aanbieding gewoon open, want we verwachten dat het niet zo maar afgelopen is met de regeldruk! Laat je hele bestuur en al je vrijwilligers tekenen: https://stopregeldrukvrijwilligers.petities.nl/


Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.