Verdiepingstraining
Cultuursensitief:
VerschilBewust

|

op aanvraag

 | 

voor vrijwilligers

MATCH werksessie

|  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

AANVRAAG | Verdiepingstraining Cultuursensitief: VerschilBewust

Bied jouw startende én ervaren taalvrijwilligers een verdieping om jullie interculturele communicatievaardigheden verder te ontwikkelen door te oefenen met voorbeelden uit praktijk.

Als taalvrijwilliger maak je kennis met mensen uit verschillende culturen. Dat is inspirerend en leerzaam, maar het kan ook een uitdaging zijn. Hoe moet je culturele verschillen benaderen? Wat moet je wel of niet doen? Hoe ga je om met verwarrende omstandigheden bij het oefenen van een taal? Dat leer je tijdens de verdiepingstraining Cultuursensitief: VerschilBewust. De training wordt gegeven door een ervaren trainer via Het Begint met Taal óf je kunt zelf als ervaren trainer de training geven.

Tijdens de verdiepingstraining

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de verdiepingstraining:

  • Inzicht in de achtergrond en leefwereld van nieuwkomers.
  • Bewustwording van de eigen culturele bril.
  • Kennis van verschilsensitieve communicatie.
  • Vaardigheden om de rol als taalvrijwilliger aan te passen om beter om te gaan met verwarrende situaties tijdens taalcoaching.


Na de training

Na afloop van de training Cultuursensitief: VerschilBewust heeft de vrijwilliger kennis over culturele waarden en kan hij/zij verwarrende situaties beter in cultureel perspectief plaatsen. Ook heeft de vrijwilliger zijn/haar eigen interculturele interactierecept ontwikkeld. De vrijwilligers gaan aan de slag met gespreksvaardigheden rondom verschillen en bespreken ‘cultuurshockmomenten’ en dilemma's waar je als vrijwilliger tegenaan kan lopen.

Ervaringsdeskundigen (nieuwkomers) zijn co-trainers in deze training. Door hun eigen ervaring kunnen zij verschillende perspectieven goed begrijpen.


Voorbereiding

Het is belangrijk dat de taalvrijwilligers die deelnemen aan de training van tevoren de e-learning ‘Basisinfo voor taalvrijwilligers’ hebben doorgenomen op het extranet van
Stichting Het Begint met Taal.


Voor wie?

Coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training voor taalvrijwilligers aanvragen. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Neem contact op via info@hetbegintmettaal.nl. Wij kunnen je alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.

Interessant? Boek een trainer of geef de training zelf. Login om de mogelijkheden te bekijken. 

Let op: alleen coördinatoren van aangesloten organisaties kunnen deze training aanvragen.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.