1x per

halfjaar

 |

09.30u - 12.00u  

 | 

ONLINE

Regiobijeenkomst Utrecht

|  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

JAN | SEP Tweedetaalverwerving en basisvaardigheden

Hoe werkt tweedetaalverwerving en wat zijn basisvaardigheden eigenlijk? Waarom is het belangrijk dat vrijwilligers vooral oefenen met spreken in de praktijk en hoe kunnen ze dat dan doen? Als coördinator is het handig om de basisprincipes hiervan te begrijpen.  Dit helpt je onder andere in het bepalen van je aanbod, het ondersteunen van vrijwilligers en in de keuze van oefenmateriaal.


Tijdens de  training

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • We kijken samen naar de vaardigheden die we samen basisvaardigheden noemen: taal, digitale vaardigheden en rekenen/gecijferdheid. 
  • Welke behoefte hebben je deelnemers en welke keuzes maak jij hierin? 
  • We zoomen in op tweedetaalverwerving en in het bijzonder spreken en woordenschat.
  • Wat is de kracht van taalcoaching en waarom is het zo belangrijk om te focussen op het oefenen van spreken in een betekenisvolle context? 
  • Hoe adviseer je je vrijwilligers over hoe zij invulling kunnen geven aan hun taalcoaching?
  • We kijken tot slot samen naar geschikte taalcoachmaterialen.


Na de training

Als coördinator weet je wat basisvaardigheden zijn en wat de basisprincipes zijn van tweedetaalverwerving. Je begrijpt de rol en kracht van taalcoaching naast formele taalles en kunt dit overdragen op je vrijwilligers. Je weet waarom het goed is om te focussen op het oefenen van spreken in een betekenisvolle context, steeds luisterend naar de behoefte van de deelnemer. Je weet welke taalcoachmaterialen je hiervoor kan inzetten.


Voor wie?

In principe is ons trainingsaanbod alleen voor coördinatoren van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je alsnog welkom om de training bij te wonen; neem eerst contact met ons op (info@hetbegintmettaal.nl of 030-2422841) en we vertellen je alles over aansluiting bij Het Begint met Taal.


Aanmelden

Meld je aan in het blauwe kader op deze pagina. Je ontvangt tijdig een Zoom-link voor deelname.


Voorbereiding

Voorafgaand aan de training ontvang je de handreiking ‘Achtergrondinformatie over tweedetaalverwerving’ van Stichting Het Begint met Taal per mail. Zou je de handreiking voor de training kunnen lezen? Dan halen we het meest uit de bijeenkomst!


Meer (online) coördinatorentrainingen volgen?

Bekijk ons aanbod van webinars, bijeenkomsten en trainingen in onze agenda.

Interessant? De training wordt elk kwartaal gegeven. Meld je direct aan op de Agenda.

De training wordt gegeven door Manouk van den Brink:

Manouk van den Brink - trainer ITTA - Het Begint met Taal

Manouk is adviseur bij het ITTA, kennisinstituut voor taalontwikkeling. Ze heeft een achtergrond in interculturele communicatie en heeft ervaring met verschillende takken in het onderwijs. Ze werkte onder meer op de thema’s meertaligheid in het primair en voortgezet onderwijs, taal en ouderbetrokkenheid en basisvaardigheden voor volwassenen. 

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.