3x per

jaar

 |

10.00u - 15.30u  

 | 

UTRECHT 


Regiobijeenkomst Utrecht

|  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

JAN | MEI | SEP STARTTRAINING coördinatoren (tweedaags)

Hoe organiseer je taalcoaching, zoals een-op-een taalcoaching of taalcoaching in groepjes, op een slimme manier? Tijdens deze starttraining vorm je je een volledig beeld van de belangrijkste aspecten van een taalcoachproject: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. Je leert hoe je deze kunt aanpakken en welke keuzes je hierin kunt maken.


Tijdens de training

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de training:

  • We nemen de belangrijkste aspecten van een taalcoachorganisatie door: het fundament, het werkproces en de ondersteuning van vrijwilligers. 
  • Uit welke bouwstenen is een succesvolle taalcoachorganisatie opgebouwd? 
  • Hoe positioneer je je als coördinator naast het formele onderwijs, zoals de inburgering? 
  • Hoe kan je zo doelgericht en effectief mogelijk werken? Met oog voor jouw specifieke situatie, want elk project is er één en elke coördinator is er één.


Na de training

Als coördinator weet je hoe je bewust(er) keuzes kunt maken en hoe je genoemde aspecten (beter) aan kan pakken. Met de garantie dat je met (minstens) één eigen speerpunt plus passende aanpak weer naar huis gaat.


Voor wie?

In principe is ons trainingsaanbod alleen voor coördinatoren van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal.

Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je alsnog welkom om de regiobijeenkomst bij te wonen; neem eerst contact met ons op (info@hetbegintmettaal.nl of 030-2422841) en we vertellen je alles over aansluiting bij Het Begint met Taal.


Praktisch

De twee-daagse training in Utrecht is van 10.00 - 15.30 uur met inloop vanaf 9.30 uur. Rond 12:30 uur gaan we gezamenlijk (vegetarisch) lunchen. Na afloop kun je met andere coördinatoren napraten en netwerken.


Aanmelden

Meld je aan in het blauwe kader op deze pagina.


Voorbereiding

Voorafgaand aan de training ontvang je de handreiking ‘Achtergrondinformatie over tweedetaalverwerving’ van Stichting Het Begint met Taal per mail. Lees de handreiking voor de eerste bijeenkomst, dan haal je het meest uit de training!


Meer (online) coördinatorentrainingen volgen?

Bekijk ons aanbod van webinars, bijeenkomsten en trainingen in onze agenda.

Interessant? De training wordt drie keer per jaar gegeven. Meld je direct aan op de Agenda.

De training wordt gegeven door twee trainers:

Sylvia de Groot Heupner - Stichting Het Begint met Taal

Sylvia de Groot Heupner. Sylvia is directeur bij Het Begint met Taal, NT2-docent en taalvrijwilliger. 

Anna-Marie Hazenberg

Anna Marie Hazenberg. Anna is als trainer en ontwikkelaar van trainingen en webinars actief voor Het Begint met Taal. Haar aanpak is interactief en ook gericht op de onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring.

>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.