Net in Nederland

02 mei, 2016

Volgende week lanceert de publieke omroep Net in Nederland. Dat is een online platform voor anderstalige nieuwkomers. De omroepen bieden daar een selectie Nederlandstalige programma’s aan met Nederlandse, Engelse en Arabische ondertitels. Het doel is nieuwkomers zoals vluchtelingen, immigranten en expats een snellere ingang te bieden tot de Nederlandse samenleving.

Kennis maken met Nederland

Met de geselecteerde programma’s wordt op allerlei manieren inzicht gegeven in onze Nederlandse geschiedenis, gebruiken, taal, geschreven en ongeschreven wetten en regels, volksaard en eigenaardigheden Daarnaast zal er ook toegang tot algemene informatie worden geboden. Dat gebeurt door te linken naar de organisaties die dat willen, zoals de bibliotheken en www.dutchroadmap.nl Het team van Net in Nederland gaat de komende weken een rondgang maken in Nederland om het platform onder de aandacht te brengen en ervaringen van gebruikers te horen om het platform effectief te laten werken voor de nieuwkomers. Dat doen we het liefst voor kleine groepen in asielzoekerscentra, of tijdens taalklassen of andersoortige bijeenkomsten in bibliotheken e.d.

Oproep voor een bezoekje

Wilt u binnenkort bezoek van Net in Nederland in uw taalinitiatief of bij uw clubje? Mail dat verzoek naar netinnederland@ntr.nl met als onderwerp: Wij willen bezoek!

Daarnaast stelt de redactie van Net in Nederland het erg op prijs als de taalinitiatieven in Nederland in hun vestigingen één of meer affiches ophangen om Net in Nederland onder de aandacht te brengen. Deze zijn beschikbaar in de formaten A2 en A3. Wilt u ook hiervoor een verzoek zenden aan netinnederland@ntr.nl met als onderwerp: Wij willen een poster! Wilt u in dat verzoek aangeven welk formaat en eventueel hoeveel affiches u nodig heeft? Dan zendt de redactie deze zo snel mogelijk toe.

Gerelateerde berichten:

Meer aandacht nodig voor Nederlandse taal
Jaarverslag 2023
Stem jij op Kletsmaatjes?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.