Net in Nederland: tv voor nieuwkomers

30 mei, 2018

Ben je nog op zoek naar een handige website voor je anderstalige? Duizenden nieuwkomers weten dagelijks de weg te vinden naar www.netinnederland.nl. Daar kunnen ze programma’s van de publieke omroepen volgen met ondertiteling in het Arabisch, Nederlands en Engels.

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor nieuwkomers. Het platform bestaat nu twee jaar en wordt goed bezocht. Nieuwkomers volgen de programma’s individueel, met hun taalvrijwilliger, of met hun taalgroepje. Je kunt de programma’s tijdens de taalcoaching bespreken. Vragen die je kunt stellen zijn: Wat gebeurt er? Wat wordt er verteld? Zijn de mensen blij, boos, verdrietig? Waarom?

Op de website vind je o.a. het NOS Journaal, Het Klokhuis, De Luizenmoeder en De Rekenkamer. Ook een aanrader zijn de korte informatieve Clipphangers vol taaltips en Nederlandse ‘weetjes’. Daarnaast vind je er artikelen met tv-fragmenten, speciaal gemaakt voor anderstaligen. Door de programma’s komen nieuwkomers in aanraking met de Nederlandse taal en zien ze wat er in Nederland speelt.

Gerelateerde berichten:

Taalcoaching: “Een ontzettende verrijking voor taalonderwijs.”
BLOG Marcella Faltas over verstaanbaarheid
Het werven van taalvrijwilligers – wat zijn de trends?
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.