Kom ook naar de Landelijke Inspiratiedag op 28 november

11 okt, 2023

‘Hee, hoe was je weekend?’ Een mooie, verbindende vraag tussen collega’s op maandagochtend. Maar wat als je de Nederlandse taal niet voldoende spreekt? Voel je je dan wel thuis op de werkvloer? Dit is een van de thema’s van de Landelijke Inspiratiedag van Het Begint met Taal voor coordinatoren op 28 november van 10 tot 15 uur in Rotterdam. We lanceren die dag ook onze nieuwe meertalige website met aanbod voor nieuwkomers, gaan aan de slag met culturele sensitiviteit én vieren ons 15-jarig jubileum, samen met een aantal interessante gasten. 

Duizenden nieuwkomers weten hoe het voelt om de taal niet te beheersen en daardoor moeite te hebben met werk vinden of zich fijn voelen op de werkvloer. Vluchtelingen uit Oekraïne, Iran en Afghanistan, arbeidsmigranten en gezinsherenigers. Op zoek naar werk of al actief in een baan. Om zich thuis te voelen hebben ze contact nodig met hun collega’s. De taal kennen is daarvoor essentieel! 


Succesfactoren

Het aantal nieuwkomers dat behoefte heeft aan een taalmaatje op de werkvloer groeit. Net als de groep nieuwkomers die de arbeidsmarkt opgaat op zoek naar werk. Jij speelt een belangrijke rol bij hun zoektocht! Wat zijn succesfactoren (en belemmeringen) voor deze mensen? Hoe kunnen we werkende nieuwkomers en nieuwkomers op zoek naar werk beter ondersteunen met taalcoaching? Hoe enthousiasmeren we werkgevers en hun intermediairs hiervoor?


Wetenschap en netwerk

Ben je coordinator? Dan verwelkomen we je graag op onze Landelijke Inspiratiedag op dinsdag 28 november 2023 om met deze en andere vragen aan de slag te gaan! Dat doen we samen met ervaren nieuwkomers, experts uit de wetenschap, enthousiaste werkgevers en coördinatoren uit ons netwerk. Ook verdiepen we het thema in verschillende workshops. Je kunt netwerken met collega's uit het hele land. Er maken ook een paar interessante gasten hun opwachting. Voor nu kunnen we alvast verklappen dat auteur en Het Begint met Taal-ambassadeur Abdelkader Benali erbij is. Ook onze ambassadeur Leila Prnjavorac is aanwezig.  


Hoe cultureel sensitief ben jij?

En er is meer! Zoals een mini-training Culturele Sensitiviteit, een splinternieuwe website voor nieuwkomers, die jij als eerste mag zien en o ja, we vieren ook feest: Stichting Het Begint met Taal bestaat 15 jaar! 


> Kom je ook? Meld je snel aan want het aantal plekken is beperkt. Geef meteen je twee voorkeurs-workshops aan ons door! 

> Was je er vijf jaar geleden ook bij, toen we ons jubileum vierden in Amersfoort? Haal nog even herinneringen op in deze video!

Gerelateerde berichten:

Stem jij op Kletsmaatjes?
Vacature Controller
BLOG Marcella Faltas: “Iedereen kan iets bijleren”
>

Gelukt!

Waarschuwing

Oeps, er gaat iets fout. Gebruik het menu om terug te keren naar de website.